We hebben allemaal wel eens zo’n ochtend?!

Je ligt in bed. Je bent wakker en je probeert jezelf te overtuigen om te bewegen, op te staan, wat te gaan doen. Je hebt nog zoveel te doen bedenk je, naar het werk gaan, e-mails versturen, dat artikel schrijven.

Op de meeste dagen, weet je dit makkelijk te overwinnen. Maar die strijd kan ook veel tijd en energie kosten. Een beetje extra motivatie kan helpen.

De meeste van ons zijn al gedreven door de wil om te slagen, we zijn intrinsiek gemotiveerd 99,99% van de tijd, maar er zijn dagen (of weken, of maanden…) dat niks lijkt te lukken en je overvallen wordt door somberheid. En dan kunnen die ochtenden van quasi-slaap lang duren.

Dat is waarom je elke ochtend motivatie nodig hebt!

En waarvoor? Om alles te bereiken dat je voor ogen hebt. Dat lukt alleen maar als je hard werkt.

Maak er een gewoonte van om, net als je tanden te poetsen en je veters te knopen, om elke ochtend bronnen van motivatie te zoeken. Bekijk een inspirerende Youtube video, luister naar je favoriete muziek of regel een groep vrienden voor een dagelijkse, 5 minuten “pep” conference call.

Mediteer en denk aan alle dingen in het leven waar je dankbaar voor bent.

Lees of luister naar je favoriete personal development (audio)book of podcast tijdens je reis naar kantoor (aanrader SchoolofGreatness van Lewis Howes).

Ga joggen, doe wat push-ups of probeer een aantal yoga-oefeningen, iets actiefs. Het is verbazingwekkend hoe veel gelukkiger en helderder je elke dag begint.

Vergeet niet elke ochtend te bedenken waarom je doet wat je doet en voor wie. Voor de mensen die je kansen in het leven hebben gegeven? De mensen die zeiden dat je niet je dromen achterna kon gaan? Ben je de ondersteuning van ouders, kinderen, vrienden of familie? Waarom ben je aan de slag gegaan in deze business in de eerste plaats? Vergeet dat niet, en krijg elke ochtend de motivatie die je nodig hebt.

Zo kan je je werk goed uitvoeren en het kan je zelfs helpen je dag geweldig te maken. Je werk moet je elke ochtend als bron van motivatie dienen (of je hebt misschien wel een nieuwe baan nodig!) .

Laat het niet aan “inspiratie” of toeval over. Maak van jezelf motiveren een dagelijkse praktijk. Je hebt deze motivatie elke ochtend nodig, en met die ene gewoonte, zal al het andere mogelijk zijn!

Succes!