“De honger naar meer” heeft Curtis ’50 Cent ‘Jackson geholpen om een negatieve levensstijl te verlaten en achter zich te laten om een bekende rapper, acteur en een “serial entrepreneur” te worden.

50 Cent blijft zijn zaken imperium en merk uit bouwen. 50 Cent’s geschatte netto waarde is $ 140 miljoen.

50 Cent De Rapper

Na een moeilijke jeugd, vroege volwassenheid, bestaande uit criminele activieiten, drugs dealen van zijn moeder en 9 keer beschoten richtte 50 Cent zijn aandacht op zijn rap carrière. Nadat hij neergeschoten was, werd zijn mixtape Guess Who’s Back vrijgegeven en werd door Rapper Eminem toegevoegd aan Shady Records. Eminem samen met Dr. Dre hielpen 50 Cent uitgegroeien tot een van de best verkopende rappers in de wereld met de release van zijn eerste album Get Rich or Die Tryin’.  Dit succes werd overwonnen door het succes van zijn latere albums en het succes van zijn Hip Hop groep, G-Unit.

50 Cent De Ondernemer

Succesvolle artisten zijn niet meer met blij met hun royalty’s, hun enige bron van inkomsten. 50 Cent heeft het idee van een multi-getalenteerde artist met een groot zaken imperium doen wakker worden in de entertainment business.

Hij gebruikte zijn populariteit en zijn merk om zijn talenten te benutten als een ondernemer. 50 Cent zegt: “als je eenmaal bekend bent is er geen tijd om achterover te leunen, je moet juist dan de markt op om meer exposure te krijgen.” 50 Cent heeft miljoenen dollars gemaakt door lancering van zijn merk, boeken en vitamine water.

Vitamin Water

Een van zijn meest lucratieve verdieners was zijn deal met Vitamin Water. Toen hij de deal gesloten had om de Formule 50 Cent drank te onderschrijven, gaf de moedermaatschappij Energy Bands hem een belang in het bedrijf.

In het voorjaar van 2007 werd het bedrijf gekocht door Coca-Cola voor $ 100 miljoen.

Headphone

In 2011 starte 50 Cent een koptelefoon bedrijf met naam SMS Audio, SMS staande voor Studio Mastered Sound. In de zomer van dat jaar verkocht aan KonoAudio voor een onbekend bedrag.

Boeken

50’s Ghost geschreven autobiografie Van Pieces om zijn levensverhaal op papier te zetten verkocht in korte tijd 100.000 exemplaren met een totale omzet van $ 1,9 miljoen.

Zijn laatste boek, de 50e Law is in samenwerking gemaakt met Robert Greene, de bekende schrijver en auteur van onder andere De 48 wetten van de macht.

Energy Shots

50 Cent is een samenwerkingsverband aangegaan met Pure Growth Partners voor energy drink merk Street Kings. Bekend als SK Energy. De energy drink heeft een aantal bekende geldschieters waaronder Floyd Mayweather, Mike Tyson en Joan Rivers dat leidde tot een verhoogd merknaam voor het product.

50 Cent maakt ook gebruik van het steunen van een goed doel door een deel van de opbrengst van elk schot eenn maaltijd te geven aan mensen in derde wereld landen middels het World Food Programme.

Fashion

In 2003, heeft 50 Cent de krachten gebundeld met Mark Ecko Enterprises om kleding te ontwerpen zouden worden verkocht via Ecko Limited. In 2008  toen 50 Cent afscheid nam van G-Unit was hij verantwoordelijk voor 15% van Ecko’s omzet . Met de  verkoop van gangster look kleding en petjes had dat 50 Cents z’n 6 miljoen dollar per jaar opgeleverd.

De rest van zijn Empire

Muziek, boeken, vitamine water, headphones, energiedranken en kleding is gewoon niet genoeg voor 50 Cent. Geloof het of niet, er is meer. 50 cent heeft naast Al Pacino, Robert De Niro en Forest Whittaker gehandeld in de ontwikkeling van zijn carrière als acteur en is zelfs begonnen aan zijn eigen film productie bedrijf.

50 Cent heeft ook deze verkocht voor 125 miljoen dollar. Daarnaast had hij een belang in videogames na de titel, Bulletproof verkocht meer dan 2,5 miljoen exemplaren. Ook sneakers, 50 Cent kreeg $ 20 miljoen dollar van Reebok in 2003 voor het ontwerpen en zijn gezicht te zijn van een nieuwe lijn sneakers. De sneakers eindigde als een hit, het genereren meer dan $ 320 miljoen dollar. 50 Cent komt er eerlijk voor uit en zijn wens is om miljardair te worden.

“Ik ben alleen geboren en ik zal alleen sterven. Ik doe wat goed is voor mij en leef zoals ik wil, niet zoals anderen het zouden willen.”- 50 Cent

Conclusie

50 Cent leert ons dat een sterke focus op groei, het vooruit denken en besluitvormend kunnen zijn verbazingwekkende resultaten brengt om succesvol te ondernemen. 50 Cent laat ons ook zien dat we veel motivatie en succes terugkrijgen door anderen te helpen en goede dingen te doen.

50 Cent van buiten lijkt het een harde, gangster rapper die lak heeft aan alles en iedereen , maar hij is veel beter en meer dan dat. 50 Cent is een inspirerende, zorgzame, gedreven ondernemer die echt een verschil kan maken, dus volg jij zijn advies? “Get Rich or Die Trying”