Terminale Student (18) Geeft Indrukwekkende Speech

Een week voordat de Nieuw-Zeelandse Jake Bailey (18) zijn schooldiploma in ontvangst zou nemen, krijgt hij vreselijk nieuws: hij heeft een zeldzame vorm van lymfklierkanker en zal niet lang meer leven.

Als Jake niet onmiddellijk geopereerd wordt, geven de artsen hem zelfs nog maar drie weken. Hij wordt meteen opgenomen en mag het ziekenhuis niet meer verlaten.

Speech
Tegen ieders verwachting in verschijnt Jake, die studentenvertegenwoordiger van de Christchurch Boys’ High School is, tóch op de diploma-uitreiking. Ten overstaande van een volle aula houdt hij in zijn rolstoel een speech waarmee hij een onuitwisbare indruk achterlaat.

‘Wees dankbaar’
In zijn toespraak spoort Jake zijn klasgenoten, vrienden en medestudenten aan dankbaar te zijn. Niemand komt levend uit het leven, zegt de student, dus wees galant, groots en barmhartig. Wees dankbaar voor de kansen die je krijgt. Wees dankbaar om te leren van de mensen die jou voorgingen en de mensen die naast je lopen. De hele zaal is doodstil.

Staande ovatie
Als Jake klaar is met zijn onvergetelijke verhaal, heeft praktisch niemand het droog gehouden. Om hem te bedanken en een hart onder de riem te steken, volgt een staande ovatie en een spontane traditionele haka van zijn medestudenten.

Neem even de tijd om deze ontroerende en intrigerende video te bekijken!