Zakenmagazine Quote heeft haar jaarlijkse editie van de Quote 500 weer uitgebracht: de vijfhonderd rijkste mensen in Nederland. Daar zitten CEO’s en BN’ers tussen, maar vooral ondernemers. Zij zijn klein begonnen, hadden een passie en hebben dat omgezet in succes en vooral ook héél véél geld.

De Top 5 van de Quote 500:

1. Frits Goldschmeding, oprichter van het uitzendconcern Randstad met een geschat vermogen 4,7 miljard euro

2. Dik Wessels, investeerder, 3 miljard euro

3. John de Mol, televisieproducent Talpa, Endemol, etc., 2,5 miljard euro

4. Hans Melchers, chemiebedrijf en investeerder, 2 miljard euro

5. Wijnand Pon, autohandel en investeerder, 1,7 miljard euro

Wie staan er nog meer op de Quote 500 lijst?

Rijkste DJ

Er staan nog veel meer bijzonder namen in de nieuwe ‘Rich List’ van het blad Quote, zoals DJ Tiësto (Tijs Verwest) met een vermogen van 83 miljoen.

DJTIESTO-StartupSchool.nl

Rijkste oud-politici

Ook staan een paar markante oud-politici in de Quote 500. Politici in Nederland worden door de rijksten der aarde vaak niet gezien als ‘Ons Soort Mensen’ – op uitzonderingen in rijke oliestaten, Azië en de Verenigde Staten na – maar er staan er dit jaar wel een paar op de lijst. Herman Heinsbroek – rijk geworden door onder meer de platenproductie – die minister was voor de partij van de vermoorde Pim Fortuyn wordt geschat op een waarde van maar liefst 220 miljoen euro. Iets bescheidener is oud-premier en minister Ruud Lubbers met zijn 64 miljoen euro die veel geld heeft verdiend in het familiebedrijf in de zware industrie.

Herman Heinsbroek -StartupSchool.nl

Sporters

Oud-profvoetballer Dennis Bergkamp staat in de lijst van de rijksten der Nederlanden met zijn 45 miljoen euro met een gelijkspel met de eveneens oud-profvoetballer Ruud van Nistelrooij met ook 45 miljoen euro aan vermogen.

Dennis Bergkamp -StartupSchool.nl

Lijstduwer

Oud-bankier Rijkman Groenink (ABN Amro) – zijn voornaam zegt het al – staat ook nog in de rijkenlijst van Quote, maar dan wel als nummer 500, de lijstduwer met een vermogen van 41 miljoen euro.

Rijkman Groenink -StartupSchool.nl

Of deze bedragen precies kloppen, weten we niet, maar bekend is dat het zakenmagazine Quote zoveel mogelijk gegevens heeft verzameld om tot een bedrag te komen. Ook is het een gegeven dat sommige lieden op de lijst zeggen dat het bedrag niet klopt, omdat het veel te hoog is ingeschat.
Maar er zitten er ook weleens rijken bij die juist zeggen: nee, klopt niets van, ik heb veel meer! Maar honderd procent zeker zullen we het nooit weten.

Eén ding is zeker: het is hen gelukt om van passie en dromen een succes te maken!