De wereldberoemde actrice Meryl Streep deelde via Facebook een ervaring die veel mensen niet kenden. Daarbij staat een foto van haar staand in een Amerikaanse metro. Ze kwam net terug van een auditie voor de film ‘King Kong’.

Die rol in de film kreeg ze niet, omdat ze ‘te lelijk’ was. Streep had op dat moment kunnen stoppen en beslissen om iets anders te gaan doen. Maar dat deed ze niet.

Ze koos ervoor om zichzelf weer op te kalefateren en keihard voor haar droom, haar passie, te gaan. Streep schrijft op Facebook: “Ik haalde flink diep adem en zei tegen mezelf: ‘Heel jammer dat u vindt dat ik te lelijk ben voor uw film, maar u hebt slechts één mening uit de zee van duizenden en ik ben al op weg naar een beter tij.’ Vandaag de dag heb ik achttien Academy Awards.”

Meryl Streep heeft zich niet uit het veld laten slaan door één mening. Ze heeft doorgezet tot ze wel iemand ontmoette die haar geschikt vond. Ze was overtuigd. Overtuigd van haar droom, van haar passie, van haar kunnen, en nu is ze al jaren een zeer succesvol actrice van wie de films wereldwijd worden bekeken. Maar haar ervaring bij de auditie van ‘King Kong’ was bepalend in haar loopbaan. Toen nam ze het besluit om door te zetten en haar droom te volgen en van haar passie een succes te maken. Nu wordt haar post op Facebook door velen gedeeld als voorbeeld voor anderen. Zo’n vaart kan het lopen.

Het is moeilijk om sterk te blijven wanneer je in een situatie komt dat je droom en motivatie een harde klap geeft en je het gevoel krijgt om op te geven. Het voelt alsof de wereld onder je voeten afbrokkelt, en er geen opties meer zijn. Iedere dag is er wel een interne strijd aan de gang om vervelende, kwetsende, pijnlijke en negatieve situaties en gebeurtenissen een plek te geven en toch het positieve eruit te halen om zo door te kunnen zetten.

Dus geef nooit op en blijf vechten voor je dromen en doelen, wat er ook gebeurd!