Waarom krijgt jouw collega alles voor elkaar bij de baas en jij niks? Dat is pijnlijk, maar als je niemand van iets kunt overtuigen, wordt het erg moeilijk om je staande te houden. Dan gaat het niet alleen om een salestalk of een dealbreaker, maar het gaat ook om de vergadering waarin je je punt wilt maken. Iedereen wilt wel eens zijn zin krijgen, daarvoor moet je soms anderen weten te overtuigen of manipuleren. Het is simpel, de baas luistert alleen naar de meest overtuigende mensen. Als jij twijfelt aan jou overtuiging capaciteit, lees deze tips dan goed.

5 trucs om veel gedaan te krijgen:

1. Moedig anderen aan om te praten

Het klinkt gek, maar het is niet altijd effectief om jouw verhaal continu naar voren te brengen. Het gaat er ook om dat je goed luistert naar de ander. Wat is zijn of haar verhaal? Als je dat weet, kun jij jouw verhaal beter formuleren. Immers, je weet wat de ‘tegenpartij’ wil. Maar er zit nog een andere strategie achter. Als jij je openstelt voor het verhaal van een ander en niet te veel jouw standpunt pusht, wek je sympathie. Anderen zullen dan eerder geneigd zijn om open te staan voor jouw ideeën. Dus, praat, maar laat de ander vooral ook aan het woord!

2. Zorg dat anderen zich belangrijk voelen

Iedereen wil zichzelf toch graag belangrijk voelen? Jazeker! Dat geldt voor iedereen. Je voelt je gewoon beter als je jezelf belangrijk mag achten. Als je je belangstelling toont, het de ander gemakkelijk maakt, complimenten geeft, dan zal de ander ook eerder naar jou willen luisteren. Liever iemand die de ander ophemelt, dan één die anderen de grond inboort!

3. Toon passie

Het klinkt misschien belachelijk, maar het is onzin dat mensen hun beslissingen nemen alleen op basis van hun verstand. Vaak speelt gewoon simpele emotie een rol. Je moet iemand dan ook overtuigen met jouw passie. Ook al is je inhoudelijke verhaal nog krakkemikkig en moet daar nog iets aan gebeuren, als jij het met verve overbrengt, knijpt de ander graag een oogje toe. Passie verkoopt, passie maakt verliefd. Zorg ervoor dat de ander voor je valt, met passie, met vuur, met emoties!

4. Biedt perspectief

Een goed begin is het halve werk. Daarom is het van belang vooraf te weten hoe je het verhaal start. Positioneer jezelf effectief! Stel de juiste vragen met een positieve ondertoon. Maar waar het ook om gaat is dat er in zo’n gesprek hoge verwachtingen worden gecreëerd. Let wel, die verwachtingen dienen wel realistisch te zijn. Als je iemand wilt overtuigen, moet je perspectief bieden, je moet resultaatgericht zijn. Mensen moeten overtuigd worden van wat jij met jouw verhaal zult bereiken!

5. Investeer in anderen

Zorg dat je waardevol bent voor de anderen. Werk hard voor jezelf, maar ook anderen moeten jouw nut inzien. Kortom, maak jezelf onmisbaar. Wees een goede, behulpzame en vriendelijke collega. Dan zullen de anderen je waarde hoger inschatten en eerder overtuigd raken van jouw verhaal. Zorg dat de anderen jou als een asset zien binnen de organisatie!

Wil je iets aan dit rijtje toevoegen? Deel hieronder je reactie!