Hoe Reken Je Voor Altijd Af Met Negatieve Mensen

Hoe Reken Je Voor Altijd Af Met Negatieve Mensen -StartupSchool.nl

Waar je ook bent, negatieve mensen kom je overal tegen. Op je werk, bij de sportclub, in je eigen familie, in je vriendenkring, waar mensen bij elkaar komen is het raak. Er is altijd wel azijnpisser die roet in het lekkere eten gooit, of iemand die zout in de wonde strooit als je net iets vervelends hebt meegemaakt. Maar vrees niet, want er zijn absoluut manieren om die negatieve vibes te doorbreken!

Hieronder lees je de 3 manieren om voor altijd af te rekenen met negatieve types:

1. Start met zelfvertrouwen

Als je niet zeker van jezelf bent, of niet sterk in je schoenen staat, krijgen de pessimisten met hun negativiteit de overhand in je leven. Je geeft ze de ruimte om zuur te zijn en je verwordt zelf ook tot een azijnpissende pessimist. Dat is niet goed, als je een gelukkig leven wilt hebben. Daarom moet je eerst werken aan je zelfvertrouwen, wordt zelfverzekerd, doe wat JIJ wilt en niet wat anderen zeggen. Start daarom als eerst met het ontwikkelen van deze essentiële eigenschap!

2. Blijf niet hangen

Dat soms zaken niet goed gaan, dat kan. Die waarheid moet je mee leren leven. De vraag is, hoe lang ga je er mee zitten. Hoe lang laat je die negativiteit je tot last zijn. Rouw, realisatie en verwerking zijn belangrijk, daarom moet je daar de tijd voor nemen. Of dat nu lang of kort is, bepaal streng hoe lang die periode van pruilen en incasseren zal duren. Stel een strikte deadline voor jezelf. Gun jezelf de tijd die je jezelf geeft, maar daarna stop je er ook mee, ook al blijven anderen je problemen benadrukken. Dan is het namelijk tijd om weer verder te gaan!

3. Verspil geen energie

Je baan verliezen is een groot probleem, maar dat de benzineprijs met een cent omhoog gaat niet. Hoe vervelend sommige dingen ook lijken, til er niet te zwaar aan. Misschien helpt het zelfs om er om te lachen, als negativisten de sfeer weer omlaag dreigen te duwen. Relativeer de problemen: niet de grote, maar de vele kleinere problemen. Stel jezelf de vraag: is dit nu echt belangrijk in mijn leven? Nee, meestal niet, besteed er ook geen tijd en aandacht aan en ga verder met het leven van je doelen en dromen! Er wachten namelijk veel belangrijkere zaken en doelen op je die jouw energie goed kunnen gebruiken!

Succes Winnaars!