De Mindset Van Jonge Miljonairs

De Mindset Van Jonge Miljonairs -StartupSchool.nl

Miljonair word je niet zomaar. Althans, het gaat niet om mensen die zijn geboren met een gouden lepel in hun mond, maar het gaat hier natuurlijk om de jonge succesvolle, ambitieuze, harde werkers die hun dromen najagen en hun passie volgen. Maar, nogmaals, miljonair met je werk word je niet zomaar. Ze hebben een bepaalde mindset, een bepaalde mentaliteit waar succes van af straalt.

Vijf tips van jonge miljonairs voor een
daadkrachtige mindset
:

1. Wees niet lui, en werk met urgentie

De jonge talenten in een bedrijf hebben allemaal een bepaalde vorm van urgentie in zich. Ze werken hard en snel, ze zijn beslist niet lui en beschouwen zaken niet als vanzelfsprekend. Als een taak krijgen, pakken ze die meteen op en werken daar met volle overgave aan. Kansen zijn alleen kansen als je ze met volle verantwoordelijkheid, volle aandacht en vol enthousiasme grijpt.

2. Vind een mentor

De eerste succesvolle miljonair zonder een leermeester moeten we nog tegenkomen. Achter alle jonge succesverhalen staat ergens, misschien zelfs ver in het verleden, een persoon die het jonge talent inspireert. Een mentor binnen het bedrijf is niet alleen handig, omdat hij of zij je wegwijs maakt en veel leert, maar ook omdat hij op een hoger niveau in organisatie zit. Hij heeft meer invloed en kan jou omhoog helpen in je loopbaan en dus in je succes.

3. Versterk je krachten

Sinds jaar en dag wordt ons geleerd om te leren van onze zwakheden. Maar als je succesvolle mensen daarover bevraagt, krijg je meestal een genuanceerder antwoord. Zij benadrukken juist hun kracht, hun vaardigheden, hun sterke eigenschappen. Zij weten waar ze goed in zijn en dat versterken ze. Ze gebruiken al hun energie om met een positieve mindset bergen te verzetten. Zij denken niet aan hun zwakke kenmerken, nee, ze vergroten hun sterke kanten!

4. Ruil geen tijd in voor geld

Het is geen ramp om hard te werken, om af en toe over te werken, om af en toe langer door te werken, maar maak je geld niet met tijd. Zorg dat je je geld waard bent door je werk goed te doen, door nieuwe kansen te grijpen, door projecten te doen, maar niet door alleen maar dezelfde uren die je al maakt nog verder te verhogen. Kortom, besteed je tijd nuttig en liever aan iets nieuws. Maar verlies je tijd niet door steeds hetzelfde te doen, alleen maar om die extra euro’s met overuren te verdienen.

5. Trek je niets aan van wat anderen van je vinden

Jonge succesvolle talenten weten wat anderen van ze vinden, ze bestuderen goed hoe ze binnen de organisatie staan, maar laten zich niet remmen door allerlei negativiteit. Hoe succesvoller je wordt, hoe minder vrienden je houdt, want jij toont de kracht, kunde en kennis die zij niet bezitten. Vertrouw op je eigen visie, op je eigen kennis en kunde. De overleden Apple-baas Steve Jobs zei niet voor niets: “Jouw tijd is beperkt, verspil dat niet met het leven van andermans leven.” Leef zoals jij dat wilt, niet zoals anderen willen dat jij dat doet.

SUCCES!