Heb je dit wel eens meegemaakt; je ontmoet op een verjaardagsfeestje of netwerk bijeenkomst iemand die al zeer succesvol is geworden met zijn/haar business en dan ontdek je ook nog dat jullie even oud zijn… (of diegene is jonger!)

Jij bent ook bezig om je ideeën en visie succesvol te maken, en het is niet dat je een tekort hebt aan creatieve , innovatieve ideeën. Het is ook niet dat je niet gedreven en gemotiveerd bent. En al helemaal niet dat je er niet hard voor werkt!

Dus wat is het?

Wat is het dat het verschil tussen de mensen die bloeien en altijd lijken te krijgen wat ze willen, en degenen die altijd worstelen om eens resultaat te boeken?

Nou, het antwoord is vrij simpel eigenlijk. Maar laat je niet misleiden door zijn eenvoud. Dit is wat ons weerhoud van een positieve flow…

“Het komt allemaal neer op je eigen gedachten en mentale staat”

“Succesvolle mensen denken 99% van de tijd aan wat ze WEL willen”

Als je een belangrijke taak of doel hebt en je wilt dat alles perfect verloopt, heb je waarschijnlijk ook de neiging om te denken aan alle dingen die eventueel mis kunnen gaan. En zonder het te beseffen, creëer je hiermee niet een noodplan, zoals je eigenlijk wilt… Maar vergroot je juist de kans dat het fout gaat.

In mijn coaching sessies vraag ik young entrepreneurs en ondernemers wat ze willen, en vaak besteden ze onbewust meer tijd en energie aan het vertellen van wat ze * NIET* willen.

We besteden echt enorme hoeveelheid tijd aan de dingen die mis kunnen gaan in ons leven, en worstelen met het vermijden van de resultaten die we dus NIET willen…

Natuurlijk willen we niet dat er slechten dingen gebeurd met ons, dus het is goed om grote risico’s te vermijden en voorzorgsmaatregelen te nemen. Maar de gedachten voeden van wat we NIET willen, trekt juist deze ervaringen aan.

Heb je wel eens van onderbewuste gedachten gehoord (subconscious mind) ? Dit zijn alle gedachten die je niet bewust “zoekt”, maar je lichaam wel voelt. Deze tellen ook mee voor wat je aantrekt in de werkelijkheid.

We creëren onze werkelijkheid met de dingen waar we niet bewust van zijn… door het gevoel te hebben van onze angsten en frustraties. Heb je ooit gemerkt dat er als er iets mis gaat, en je blijft een periode stilstaan bij die negatieve gedachten, er iets anders ergs gebeurt?

Maar het is niet jouw schuld.

We hebben gewoon geen controle over onze denk gewoontes (thinking habits).

De oorzaak van het probleem is dat de meesten van ons, vaak geen controle hebben over ons eigen denkpatroon. We zijn geprogrammeerd sinds de kindertijd om in bepaalde patronen de denken en de ontwikkeling om dit te doorbreken kan helaas niet iedereen zelf realiseren.

Maar er is wel degelijk een oplossing!

Er is zeker een manier om je eigen gedachten te controleren en je focus te houden op positieve dingen en positieve uitkomsten en resultaten. Deze denkpatronen kunnen worden opgebroken voor een beter en succesvoller leven.

 

“De kracht van je gedachten”

Je hersenen zijn een creatieve machine – waar je je gedachten op focust zal op een gegeven moment verschijnen in je materiële wereld … tenzij je de gedachte vervangt of meteen het tegenovergestelde denkt.

En de enige manier waarop we de heft in eigen handen kunnen houden is om complete en volledige verantwoordelijkheid te nemen voor alles wat we creëren in onze wereld – het goede, het slechte en het lelijke.

Als je blij bent met de dingen die je creëert vanuit je gedachten, dan is dat geweldig. Blijf deze gedachten vast houden! Maar als er dingen zijn die je liever anders ziet, denk dan bewust alleen maar aan wat je wilt creëren.

Ik begrijp dat je soms de oorzaak en gevolg relatie tussen onze gedachten en onze ervaringen moeilijk is te zien en te geloven….

Het duurt niet lang voor een slimme, open minded individu door te hebben wat de mogelijkheden zijn… en als dit de eerste keer is dat je hierover iets leest, dan zul je waarschijnlijk nog vele keren artikelen moeten lezen over dit onderwerp om in staat de zijn de kracht van je gedachten te herkennen.

Maar dat geeft niet…alles is een proces.

Neem de tijd om het zelf te onderzoeken, ervaren en bewijzen in plaats van het klakkeloos accepteren van dit concept als een “theorie”.

Theorie betekent niets, totdat je het kunt toepassen in de praktijk.

Dus laten we praten over hoe je daadwerkelijk gebruik kunt maken van deze inzichten om echte verandering in mate van succes te bereiken wat je wilt…

 

“Hoe bereiken wat je wilt”

Stap 1: Je bent alert!

Nu je dit weet, zul je merken dat je automatisch krachtiger wordt in het creëren en controleren van je eigen gedachten. Je bent nu alert voor alles wat er in jouw wereld speelt.

Als je iets (goed of slecht) gecreëerd hebt dan heb je de controle over het systeem om het ofwel weer te creëren of volledig te deleten. Mooi toch!  Dus neem de verantwoordelijkheid voor alles wat er in je wereld verschijnt en kies wat je ermee wilt doen. U have the power !

 

Stap 2: Focus op een positief resultaat

Besef dat elke gedachte waar je veel op focust zich kan manifesteren als je het niet vervangt met een tegenovergestelde gedachte. Dus kijk uit voor de gedachte waar je bij stilstaat… Laat degenen die je niet dienen los.

En sta stil bij de positieve gedachten en dingen die je wilt creëren.

 

Stap 3: Ken je kracht

Dit gaat niet over wensen, in de hoop of dagdromen … Dat is wat houdt ons vast te zitten.

Het is het houden in je achterhoofd dat verantwoordelijk bent voor je leven en je tegenhoud om nog beter nog succesvoller of iets totaal nieuws te doen. Dus wat je ook wilt bereiken houd in gedachten en verwacht een positief resultaat. Je houdt gewoon in gedachten wat je wilt, en vergeet het overtuigen van anderen van wat je doet.

En als het je lukt?

Als je dit kunt doen – zul je niet alleen je doelen bereiken, je zal enorm productief worden – omdat je niet constant vecht tegen je eigen gedachten, angsten en twijfels.

Je zult je vrijer voelen, omdat je de controle over je eigen gedachten hebt. Niet de situaties die ons beperken of wat er gebeurd in ons dagelijks leven. Het is ons denken over deze situaties die ons gevangen houd en niet in staat stelt om vooruit te gaan.

Stel jezelf nu voor dat de persoon die je denkt dat je zou kunnen zijn als je gedachten, gebabbel en je twijfels je niet in de weg zaten.

Dit is mogelijk in werkelijkheid, en ook nog in een verrassend korte tijd!

Veel Succes! Deel dit met je vrienden en je netwerk 🙂