ZLM Verzekeringen, Vanderlande, Stichting Sint Jozefoord en Frankelandgroep zijn uitgeroepen tot de Beste Werkgevers van 2016. Effectory en Intermediair maakten de winnaars bekend tijdens het Beste Werkgevers Event in Theater Amsterdam.

De Beste Werkgevers scoren op essentiële onderdelen beter dan andere organisaties. De winnaars scoren hoog op organisatietrots, achter de doelstellingen staan, kansen krijgen om optimaal te presteren, ontvangen van waardering, organisatietevredenheid en tevredenheid over de werkzaamheden. Zo zijn de medewerkers van ZLM Verzekeringen erg tevreden over de organisatie. Hier scoort ZLM een 9,1. Vanderlande scoort op zijn beurt een 8,8 op organisatietrots, terwijl Stichting Sint Jozefoord met een 8,7 uitblinkt in achter de doelstellingen staan. De medewerkers van Frankelandgroep beoordelen tevredenheid over de werkzaamheden met een 9,1.

Bekijk de video:

Het geheim van goed werkgeverschap

Guido Heezen, oprichter van Effectory, over de geheimen van goed werkgeverschap: “Succesvolle organisaties scoren aantoonbaar goed op bevlogenheid en betrokkenheid. Om dit te bewerkstelligen is het belangrijk om een cultuur van vertrouwen te creëren. Medewerkers moeten ervan op aan kunnen dat er goed met hun belangen wordt omgegaan. Een duidelijke missie en inspirerend leiderschap zijn daarbij van groot belang.”

Benutten van talent

Bij organisaties die hoog scoren in het Beste Werkgeversonderzoek is gemiddeld 44,3% van de medewerkers zowel bevlogen als betrokken. Bij andere organisaties is dat 33,4%. Volgens Heezen produceren bevlogen én betrokken medewerkers tot een factor drie meer dan andere medewerkers. Goed werkgeverschap draagt er aan bij dat talent binnen de organisatie optimaal wordt benut en dat talentvolle mensen van buiten worden aangetrokken.

De Beste Werkgevers van Nederland

Profit <1000 medewerkers ZLM Verzekeringen
Profit >1000 medewerkers Vanderlande
Non-profit <1000 medewerkers Stichting Sint Jozefoord
Non-profit >1000 medewerkers Frankelandgroep

 

Branchewinnaars

Naast deze grote winnaars is er dit jaar extra aandacht voor de branchewinnaars. Dit zijn de Beste Werkgevers per branche:

Energie, water en telecom Geas Energiewacht
Financiële dienstverlening ZLM Verzekeringen
Groot- en detailhandel IKEA
Onderwijs Hout- en Meubileringscollege
Openbaar Bestuur en Veiligheid Samenwerkingsverband Noord-Nederland
Productie en industrie Vanderlande
Transport en logistiek Den Hartogh Logistics
Vrije tijd, reizen en cultuur Hutten
Woningcorporaties Volkshuisvesting Arnhem
Zakelijke dienstverlening Bouwend Nederland
Zorg Frankelandgroep

 

Beste Werkgeversonderzoek 2016

Het Beste Werkgeversonderzoek is dit jaar voor de zestiende keer uitgevoerd door Effectory en Intermediair om een objectief oordeel te vellen over goed werkgeverschap in Nederland. Aan het onderzoek namen 313 organisaties deel en in totaal beoordeelden 224.567 medewerkers hun werkgever. Beste Werkgevers is de grootste en meest betrouwbare lijst van de beste werkplekken in Nederland. Organisaties verdienen een positie op de ranglijst gebaseerd op gedegen onderzoek onder hun eigen medewerkers. Meer informatie over de winnaars en de geheimen van goed werkgeverschap is te vinden in het Beste Werkgevers Magazine 2016.

bron: http://www.deondernemer.nl/nieuwsbericht/116613/beste-werkgevers-2016-bekend