Om doelen te bereiken, moeten we ons gedrag veranderen, en uiteindelijk een betere versie van onszelf worden!

Want op dit moment zijn we er nog niet klaar voor, we hebben ons de nodige gewoontes niet eigen gemaakt, we hebben sommige ongezonde en onproductieve activiteiten niet afgeschaft, en we hebben zoveel afleidingen dat we nauwelijks weten wat werkelijk belangrijk is.

Maar het doel te bereiken wat je wilt is zeker mogelijk. Je moet meer gaan houden van consistentie en beginnen om elke dag een stap te nemen op weg naar het bereiken van je doelen.

En je moet de dingen los laten die niet alleen je vooruitgang vertragen, maar die je afhouden om vooruit te gaan.

Hier zijn ze:

1. Perfectionisme

Zoveel mensen hebben in zich zelf diepgewortelde verlangens en ze willen erg graag bepaalde doelen bereiken in hun leven. Maar ze willen meer en ze zijn ondankbaar zelfs voor ze wat krijgen, en ze willen veel meer dan ze verdienen.

Vele mensen, bijvoorbeeld, zijn niet tevreden met alleen maar een aanbod te krijgen van een goede baan met een hoog salaris en niet tevreden met hard werken om geld te verdienen en de kwaliteit van hun leven te verbeteren, maar ze willen rijk zijn en ze willen dat nu.

Dat is de verkeerde benadering.

Want, je moet eerst dankbaar zijn voor wat je reeds hebt (en het doet er niet toe hoe weinig dat is, want geloof me, anderen hebben veel minder en ze hebben  desondanks de wens om er dankbaar voor te zijn).

Alleen dan zal je enige overvloed voelen en zal je je realiseren dat je de macht hebt het om te zetten in meer. En je voelt de noodzaak daarvoor te werken, om iets ervoor in de plaats te geven en om dan de vruchten te plukken van je werk.

Dat is hoe je het streven naar de perfectie kan elimineren uit je leven en nog steeds bereiken wat je wilt.

2. Mislukking

We hebben tegenwoordig een verkeerde opvatting van wat mislukking is.

De meeste mensen zijn er bang voor, ze proberen het niet eens omdat er een kans is dat ze niet slagen. En dat is de reden waarom ze hun dromen nooit gerealiseerd zien.

In werkelijkheid is mislukking is een kostbare gave. Het is een onvermijdelijke stap op je weg naar succes, en een stap die je meer dan eens zult moeten nemen.

Het is het bewijs dat je probeert, je doet iets om te krijgen wat je wilt, en je gaat niet opgeven.

Het wordt gevolgd door lessen en ervaring, en het maakt je sterker, met meer wilskracht, meer gefocust. Het laat je zien wat het precies is dat je de volgende keer niet moet doen, omdat het dit keer geen succes was. En als je doorzet met proberen, zal je er uiteindelijk komen.

Er is geen beter voorbeeld dan Thomas Edison – zijn hele leven is een bewijs van de macht van de mislukking en hoe je er mee kunt werken om een optimum aan succes te boeken.

3. Focussen op het eindresultaat

Ik weet dat je er op gespitst bent je einddoelen te bereiken. Maar er is iets binnen in ons dat ons ongeduldig maakt en wat het ook is dat we willen, we willen het nu meteen.

Maar je moet je ook realiseren dat de dingen niet op zo’n manier verlopen. En het beste wat je kunt doen is geniet van het proces en focus je minder op het eind resultaat.

4. Grote passen maken

Er is een bepaalde weg die je moet gaan voor je bij je doel aankomt. En de bedoeling is je sterk genoeg te maken om het succes aan te kunnen dat op je wacht.

Die weg bestaat uit vele stappen. Kleine – omdat we ons zorgen maken over de grote, we er bang voor zijn en die zelfs niet proberen.

Daarom deel je einddoelen op in kleine stappen, daarna zelfs in nog kleinere, tot dat je een lijstje hebt van simpele opdrachten om dagelijks te doen. En maak ze zo gemakkelijk en vlug, dat het onmogelijk zal zijn er neen op te zeggen.

 

“Wat je krijgt door je doelen te bereiken is niet zo belangrijk als wat je wordt door je doelen te bereiken.” 

Henry David Thoreau

5. Excuses

Je kunt jezelf vaak sommige van de volgende dingen horen zeggen:

Ik ben niet klaar;

Het is niet de juiste tijd:

Ik ben niet goed genoeg;

Ik ben te oud/jong;

Ik heb niet genoeg geld/tijd/ervaring;

In elk geval, de meeste mensen slagen niet, en ik zal dat ook niet;

Misschien ben ik niet voorbestemd dat te doen;

Het is te moeilijk;

Het zal te veel tijd kosten;

Ik zou een fout kunnen maken;

De mensen zullen me uitlachen;

Of iets anders.

Wanneer dat gebeurt, stop en bedenk waarom je dat zegt.

Realiseer je dat je geest je parten speelt en bij voorkeur in zijn comfort zone blijft, bezig met dezelfde oude bezigheden en werkend op de autopilot, en niet iets nieuws proberend. Dat is waarom het al deze excuses bedenkt, die vaak behoorlijk overtuigend klinken.

Jouw taak is om ze te elimineren, ze zelfs te overdrijven en te zien hoe lachwekkend ze klinken. Omdat als je de andere optie kiest – als je er in gelooft – zal je nooit iets anders doen met je leven en je zal nooit de dingen zien uitkomen, die je wenst.

6. Uitstellen

Er is iets anders dat ons belemmert actie te ondernemen om onze doeleinden te bereiken. Er is daarom iets anders dat we op moeten geven.

Bedenk één ding: nu is de beste tijd om te doen wat je wilt, elk ander tijdstip is later dan nu.

Het is het huidige moment waarop je je toekomst creëert en het is de enige keer dat je productief kunt zijn en werken aan waar je in gelooft.

Het enige geneesmiddel voor uitstellen is onmiddellijk beginnen iets te doen, zonder te denken en je zelf de tijd geven excuses te verzinnen. Zonder aan je vaardigheden te twijfelen en bang te zijn voor een mislukking. Doe een kleinigheid vandaag dat je zal helpen om voorwaarts te bewegen en dichter bij je dromen te komen.

7. Verwachtingen

Stop met het verwachten van zo veel. Dat is destructief gedrag dat grote teleurstellingen zal brengen in je leven.

Je verwacht dat de dingen zullen resulteren op een bepaalde manier, je verwacht dat de mensen zich zullen gedragen hoe je je voorstelt dat ze zullen doen, en wanneer dat niet zo loopt, voel je je genomen en je verliest elke motivatie om iets te ondernemen.

Daarom ruim de fantasieën op waarin je leeft, elimineer de scenarios in je hoofd van hoe de dingen zouden moeten zijn, en accepteer ze zoals ze in werkelijkheid zijn.

En ondertussen, blijf dat doen waarvan je weet dat dat het juiste is.

8. Afleidingen

Er zullen personen zijn die aan je zullen twijfelen, die je de hoop zullen ontnemen als je naar ze luistert. Er zullen ook vele verleidingen zijn op je weg naar succes. Vele plezierige, maar tijd-verspillende bezigheden. En je zult vaak vinden dat het leven onrechtvaardig is omdat anderen zo veel tijd hebben, kunnen eten wat ze willen, dingen kunnen kopen of iets anders, en jij kan dat niet.

Maar dat is niet waar.

Het is alleen maar dat je hebt verkozen om aan je doeleinden te werken en naar een beter leven te streven, terwijl anderen de voorkeur geven aan een gemakkelijker manier om te leven – je koesteren in bezigheden die slechts een tijdelijk gevoel van geluk geven.

9. Gebrek aan consistentie

Dit is een belangrijke.

Omdat wat je ook doet, als je het niet elke dag doet, zal je geen enkele vooruitgang zien.

Consistentie is het kenmerk van succesrijke mensen, en het wordt een gewoonte, zoals elk andere.

Maar zonder consistentie, zal je niet ver komen. Daarom, verdeel je stappen in kleinere brokken, neem elke dag de tijd, en vind de wilskracht om op te staan en dat ene ding te doen.

 

Samengevat:

Je krijgt niet wat je wilt, of wat je denkt dat je verdient…

In plaats daarvan krijg je precies wat je ervoor doet, waar je op focust en welke achties je neemt elke dag.