Voor ieder mens zijn de begrippen geluk en succes enorm verschillend. De één vindt geluk en succes te maken hebben met relaties met vrienden, familie of partner,  de ander vindt geluk en succes te maken hebben met carrière, werk of salaris. En weer een ander vindt geluk en succes te maken hebben met het leven leven zoals hij/zij dat zelf wil.

Welke invulling je er ook aan geeft, geluk en succes
komt vanuit passie!

Één van de grootste gemis bij mensen in onze samenleving is het ontbreken van passie.
Vraag een willekeurige succesvolle persoon, ondernemer of BN’er over wat hen dreef om ergens mee te starten en ze zullen je allemaal hetzelfde vertellen; dat het allemaal draait om het hebben van een passie!
Uit recent onderzoek blijkt dat 75% van de bevolking niet weet wat hun passie echt is of nooit bij heeft stilgestaan. Misschien is dit wel een reden waarom er zoveel mensen in onze samenleving depressief zijn, burn-out krijgen en verslaafd zijn aan alcohol, sigaretten, drugs en gokken.

Omdat onze missie bij StartupSchool.nl is om mensen te motiveren, inspireren en informeren delen wij dit artikel met veel liefde in de hoop dat je stappen zult nemen om jou passie te ontdekken en activeren!

Hieronder een lijstje van 7 dingen die je jezelf moet afvragen om te achterhalen wat jou passie nu daadwerkelijk is:

1. Wat brengt een glimlach op je gezicht?

Schrijf om te starten 5 dingen op wat jou echt gelukkig maakt. Dingen die jou echt laten lachen, waarvan je vrolijk wordt, de hele dag mee bezig kan zijn, een prettig gevoel in je onderbuik geeft, energiek laat voelen en trots maakt. Deze eerste stap is heel belangrijk en is een prachtige manier om je onderzoek te starten om te weten te komen wat jou roeping is in het leven. Denk aan iets dat je doet of eerder hebt gedaan waar je totaal gelukkig van wordt!

2. Wat vind je makkelijk om te doen?

Meestal is het zo dat wat we makkelijk vinden om te doen, vaak hetgeen is dat we vol overgave en met plezier doen. Het is namelijk erg moeilijk om iets makkelijk te vinden waar we eigenlijk de pest in hebben!

3. Wat doet jou creativiteit sprankelen?

Denk aan datgene in je leven (tot nu toe) waar je altijd enorme creatieve gedachten of oplossingen hebt. De dingen van dit onderwerp die jou horizon doen verbreden en waar je altijd nieuwe, leuke en spannende ideeën over kunt bedenken. Wat jou creativiteit doet sprankelen is iets waarover je gepassioneerd bent!

4. Wat zou jij doen zonder er geld voor te krijgen?

Denk aan iets dat je gewoon graag zou willen doen, voor jezelf of voor anderen, zelfs als je er niet voor betaald krijgt. Denk aan iets waar je naar uitkijkt om te mogen doen, iets dat je elke dag zou willen doen.

5. Wat vind je leuk om over te praten?

We zijn ons er vaak zelf niet bewust van, maar we praten vaak over hetgeen we het liefst doen, denken of ons doet bewegen. Het is dus een goede manier om te achterhalen wat je passie is door bijvoorbeeld aan je vrienden, familie, partner, collega’s te vragen waar ze jou het meest over horen praten!
Welk onderwerp doet je ogen glinsteren, laat je glimlachen en je lichaamshouding doen veranderen.

6. Wat laat jou onaantastbaar voelen?

Als je iets met passie doet en waarvan je hart sneller klopt dan zit je in je element en heb je volledig controle over je vertrouwen. Dus als je bezig bent met je passie maak je geen zorgen over falen, want je hoofd en hart weten als geen ander wat jou vaardigheden zijn en wat goed voelt om te doen.

7. Waarvan zou je spijt hebben als je het nooit zou proberen?

Stel dat je tijd op aarde voorbij is en het einde van je leven nadert, waar zou je spijt van hebben als je datgene niet hebt nagestreefd? Wat zou je graag alsnog doen, als je daar opnieuw de kans voor zou krijgen?

Check hieronder deze super inspirerende video (5 min)! Het is een compilatie van inspirerende en succesvolle mensen die hun adviezen geven over hoe belangrijk het is om je passie te ontdekken!

(Video) Volg Je Passie