Wat onderscheidt de top presteerders van degenen die “net rondkomen”?

Dit is een vraag die veel startende ondernemers stellen wanneer ze net beginnen. Je hebt alle boeken gelezen en hebt alle nodige vaardigheden geleerd, maar het kan zijn dat je manier van denken en “knowhow” er nog niet helemaal is.

Hier is een lijst van de 7 eigenschappen die top presteerders bezitten:

1. Ze zijn doeners geen toeschouwers

De aanzienlijke meerderheid van de mensheid leeft in dromenland, zij die willen, hopen, en bidden dat dingen zullen uitkomen in hun voordeel. Maar de succesvolle minds zijn diegenen die opstaan en zelf actie ondernemen! Ze wachten nooit op een gunstige toestand of tijd. Ze zijn simpelweg altijd gedreven om dingen gedaan te krijgen.

Nolan Bushnell (Amerikaanse ingenieur en ondernemer):

“Het kritische ingrediënt is het uit je luie stoel komen en iets doen. Zo simpel is het. Een heleboel mensen hebben ideeën, maar er zijn weinig mensen die besluiten om nu er iets mee te doen. Niet morgen. Niet volgende week. Maar vandaag. De echte ondernemer is een doener, geen dromer. ”

J.K. Rowling werkte aan haar eerste Harry Potter roman als alleenstaande moeder die net rondkwam met een uitkering. Toch heeft dat haar niet laten afschrikken. J.K. maakte het boek af en vroeg de hulp van uitgevers in haar omgeving om haar boek te publiceren. Zoals je zou verwachten, wezen ze haar af en bekritiseerde ze haar hardhandig op basis van het feit dat zij nog niet bekend was als auteur.

Het leek erop dat er niks voor haar ging werken, maar ze hield toch vol. Ze koos ervoor om door te gaan en voort te zetten.

In 2014 werd ze de eerste auteur ooit dat miljardair is geworden!

2. Ze houden van wat ze doen

Een zeer opmerkelijk verhaal dat dit weergeeft is dat van Steve Jobs (Amerikaanse ondernemer, marketeer en uitvinder, evenals de medeoprichter, voorzitter en CEO van Apple Inc.).

In 1976, toen hij pas 21 jaar oud was, begonnen hij en zijn vriend Apple computers vanuit de garage van zijn familie. Apple ging op de beurs op 12 december 1980 met een waarde van 1,2 miljard dollar op de eerste dag. In de komende jaren, maakte het merk Apple aanzienlijke ontwerpfouten. Hierdoor overtrof IBM hun in de verkoopcijfers. In 1985 had Apple Jobs gedwongen om ontslag te nemen uit het bedrijf waar hij medeoprichter van was.

Hij herpakte zichzelf snel en begon een nieuwe hardware en software bedrijf genaamd “Next”. Om het verhaal kort te maken, kocht Apple “Next” in 1996 voor $429 miljoen en werd Jobs weer ingehuurd als CEO.

Steve Jobs:

“Soms raakt het leven je op het hoofd met een baksteen. Verlies het geloof niet. Het enige wat mij op de been hield, was het feit dat ik hield van wat ik deed. Je moet iets vinden waarvan je houdt.”

Ja inderdaad, je moet uitzoeken waar je van houdt om te doen, en de beste erin worden.

3. Ze stoppen niet tot ze hun doel hebben bereikt

Ik herinner het verhaal van Colonel Sanders (oprichter van KFC) een tijd geleden. Hij reed door heel Amerika en bood zijn gebakken kip recept aan voor een bepaald percentage van de omzet. Hij klopte aan bij meerdere deuren, sliep in zijn auto en ging door met rondlopen in zijn witte pak. Ook toen hij al 1000 weigeringen had gehad! Bij de 1001e keer, kreeg hij eindelijk een “ja” als antwoord.

Thomas Edison daarentegen, had van zijn leraar gehoord dat hij “te dom was om iets te leren”, en werd ontslagen van zijn eerste twee banen door zijn onproductiviteit.

Als uitvinder, had hij 1000 mislukte pogingen tot het uitvinden van de gloeilamp.

Toen een journalist vroeg: “Hoe voelde het om 1000 keer te mislukken” antwoordde Edison: “Ik heb niet 1000 keer gefaald. De gloeilamp was een uitvinding met 1000 stappen. ”

Joe Girard zei: “De lift naar succes is buiten gebruik. Je zult de trap moeten gebruiken. Een stap tegelijk”

Simpel gezegd, top presteerders hebben een ander begrip van het woord “Falen”.

Voor hen betekent falen gewoon “First Attempt In Learning (FAIL) “. Dus elke keer als ze schijnbaar falen, zijn zij van mening dat ze alleen een manier hebben gevonden die niet werkte en dan gaan ze door.

Walt Disney werd ontslagen door een krantredacteur omdat hij verbeelding miste en geen goede ideeën had. Voordat hij Disneyland had gebouwd ging hij een paar keer failliet. Het voorgestelde park werd afgewezen door de stad Anaheim, op grond dat het alleen tuig zou aantrekken.

Vandaag, heeft Walt Disney Company een jaarlijkse omzet van ongeveer $35 miljard!

4. Ze concentreren op het bieden van service aan anderen

Zeer succesvolle mensen weten dat succes erom draait dat je anderen helpt in plaats van egocentrisch te leven. Ze weten dat egoïsme, gierigheid en “gold digging”, je kan helpen om geld te verdienen in eerste instantie, maar dat dit geen goed plan is voor de lange termijn. Ze focussen op het bedienen en helpen van anderen ook al betekent het dat ze een deel van hun eigen middelen hiervoor moeten opofferen!

In de meeste gevallen, bepalen succesvolle mensen hun succes op basis van hun positieve bijdrage aan anderen in plaats van hoeveel geld ze verdienen. Overigens is het praktisch onmogelijk om echt een opmerkelijke bijdrage te maken in het leven van anderen, zonder het tegelijkertijd verdienen van geld.

Het klopt dus niet om er vanuit te gaan dat top presteerders alleen maar succesvol zijn door op geld uit te zijn.

5. Ze hebben duidelijke doelen voor ogen

Een veel voorkomende factor bij top presteerders is dat ze duidelijkheid en zekerheid hebben over wat ze willen en niet willen uit het leven. Ze zetten SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden) doelen in lijn met hun visie. Zij hebben geïdentificeerd wat voor hen belangrijk is en ze weten precies wat ze willen bereiken.

Naast het hebben van heldere korte en lange termijn doelen, moeten top presteerders ook bepalen wat ze elke dag MOETEN bereiken om zichzelf dichterbij hun doelen te brengen. Ze moeten volledig gebruik maken van het “Gouden Uur” principe dat het eerste uur van je dag in overweging neemt. Er wordt vanuit gegaan dat wat je fysiek, emotioneel en spiritueel tijdens de eerste uur doet, de toon zet voor de rest van de dag.

6. Ze blijven zichzelf continu verbeteren

Geen enkel van de succesverhalen waarover je hebt gehoord is succesvol begonnen. In feite, voor velen van hen, zijn ze uitgelachen of zelfs (geminacht?) toen ze begonnen te dromen, plannen en de nodige maatregelen hadden genomen om hun doelen te bereiken. Door dik en dun, bleven ze zichzelf verbeteren en verbeteren. Door de tijd heen was het deze gedrevenheid die invloed heeft gehad op de kwaliteit van hun acties en uiteindelijk succes heeft gebracht.

Heb je bijvoorbeeld ooit gelezen dat Michael Jordan en Bob Cousy allebei verdreven zijn uit hun basketbal teams tijdens de middelbare school? Hoe voelt het om te weten dat Michael Jordan, die later in zijn leven door velen gezien werd als de “Beste Speler Ooit” niet geselecteerd was bij de 10 beste spelers van Laney High School in Wilmington? In die tijd was hij simpelweg niet goed genoeg want anders zou hij wel in het team hebben gezeten.

Later in zijn carrière zei Michael:

“Ik heb meer dan 9000 schoten gehad in mijn carrière. Ik heb bijna 300 wedstrijden verloren. 26 keer hebben mensen in mij vertrouwd om het winnende schot te maken… En ik miste. Ik heb vele malen gefaald in mijn leven. Dat is waarom ik succesvol ben geworden”.

Wat het ook is dat je hebt beslist om te gaan doen, wees ervan overtuigd dat je continu jezelf verbeterd evenals de kwaliteit van wat je bezig houdt. Streef ernaar dat je nooit twee keer dingen doet van dezelfde kwaliteit!

Steve Jobs heeft ooit gezegd:

“Wees een meetlat van kwaliteit. Sommige mensen zijn niet gewend aan een omgeving waar excellentie wordt verwacht.” Durf anders te zijn.

7. Ze begrijpen het belang van discipline

Een andere kwaliteit van top presteerders is dat ze het belang van discipline en zelfbeheersing begrijpen. Ze hebben geleerd dat niet elke route leidt naar de gewenste bestemming. Vandaar dat ze zichzelf disciplineren om alleen de route met juiste richting te volgen. Dat is waarom ze bijna altijd worden gezien als gemene mensen!

Ze werken voortdurend aan het ontwikkelen van zichzelf, hetzij formeel (academisch), informeel (kijken, luisteren, vragen, en lezen) of experiëntieel (doen, proberen) … of alle drie.

Dit vertaalt zich ook in hun vermogen om te focussen op één ding tegelijk. Focus en concentratie is enorm belangrijk voor ze.