Passie is tegenwoordig een begrip dat erg veel wordt gebruikt, het lijkt een must te zijn geworden om op het werk, netwerkbijeenkomsten en in privésfeer aan te geven wat je passie is. Misschien is het zelfs een overgewaardeerd en te veel gebruikt woord.

Succesvolle mensen hoor je vaak zeggen: “Passie is alles wat je nodig hebt” of “Volg je hart. Dat is het meest belangrijk.”

Nou, is dat wel zo in werkelijkheid?

Passie is goed. Het is geweldig. Het is een samenbundeling van geweldige energie en gevoel. Maar het zal NIET de bepalende factor zijn tot succes!

Hier volgen 7 verschillende ideeën over passie, die je niet mag missen:

 1. Passie is niet slechts een hobby of manier      om tijd leuk door te brengen

Nee, passie is niet slechts een interesse waarin je tijdens je vrije tijd mee bezig bent of graag doet.

Passie is een onderdeel van je identiteit. Passie komt naar voren uit de persoon die je bent.

Passie kan niet onopgemerkt blijven voor anderen.

Als mensen je herkennen zul je ze horen zeggen:  oh dat is …( je naam) dat is die man/vrouw die …(passie) doet.

En dat is toch geweldig?!

Wees daarom trots op die passie. Sta er om bekend. Laat het terugzien in je dagelijkse leven, iedere dag. Dat is hoe je passie beleeft!

2. Passie is niet het gouden ticket naar                 succes

Vaak lees je verhalen van succesvolle ondernemers en artiesten over hoe passie de sleutel was die hen naar het succes heeft gebracht.

Het kan tot op zekere hoogte van invloed zijn geweest, maar het is niet zo makkelijk als het klinkt.

Je moet nog steeds het “vuile werk” doen en je opofferen op sommige momenten om de gewenste resultaten en succes te kunnen behalen.

Dit betekent dat je vaak teleurgesteld, vermoeid en gedemotiveerd zult voelen, zelfs al ben je bezig met je passie. Dan vraag je jezelf af: “Waarom maakt mijn passie de dingen niet makkelijker?”

3. Je hoeft niet de beste te zijn

Passie is geen wedstrijd….je strijdt niet met anderen, je doet iets omdat het uit de kern van je lichaam, geest en ziel komt.

Je hoeft er niet de beste in te zijn om er van te houden. Je hebt geen eerste plaats of beker nodig om bevestiging te krijgen voor hetgeen je doet.

Competitie is van tijd tot tijd belangrijk en goed om je gemotiveerd te houden om hard te werken, maar vergeet nooit de bronnen van je passie; je identiteit. Ga altijd terug naar je “Waarom” en je oorspronkelijke liefde en inspiratie ervoor.

Geniet van je passie!

4. Het is mogelijk dat anderen je passie niet       begrijpen

Het kan soms ontmoedigend zijn, maar je passie kan worden afwezen zelfs ook door je vrienden en familieleden.

Wees daarom voorbereid op enige kritiek en weerstand van de mensen in je omgeving. Besef wel dat het er uiteindelijk niet toe doet wat ze zeggen of denken.

De mensen met kritiek zijn meestal mensen die ongelukkig zijn omdat ze zelf geen passie hebben of niet voor hun passie durven te gaan. Ga door met je passie en wie weet zullen ze veranderen naarmate je ze meer inspireert om hun eigen passies na te leven.

5. Houd je passie niet voor jezelf

Ik ben het er mee eens dat passie een privé en persoonlijk soort liefde is die je overal naar toe wilt nemen waar je in het leven ook naar toe gaat.

Maar weet je wat een eenvoudige truc is om voortdurend meer gepassioneerd en geïnspireerd te zijn? Ontmoet meer mensen met dezelfde passie!

Maak een welbewuste inspanning om anderen te ontmoeten, train met anderen of zorg er voor dat je bij ze in de buurt bent.

Dat is hoe je passie en je persoon zal groeien.

6. Passie heeft inspiratie nodig

Of anders gezegd, passie heeft van tijd tot tijd brandstof nodig.

Herinner je dat allereerste moment toen je werkelijk geïnspireerd raakte door, laten we zeggen, die toespraak dat je favoriete schrijver gaf?

Dat gevoel was overweldigend, maar het gewone leventje neemt de zaken over.

Net zoals passie het werken er niet makkelijker op zal maken, moet je passie bijven voeden met inspiratie om jou de liefde, energie en kracht te laten voelen.

Ga er op uit en zoek de inspiratie. Ga naar concerten. Stop met het verdoen van je tijd met social media en lees in plaats daarvan boeken. Ontmoet mentoren, praat met mensen en maak nieuwe vrienden.

Doe dat, zodat je herinnert waarom je die passie hebt.

7. Passie is de zin voor het leven

Er is veel te veel informatie beschikbaar. En nog belangrijker, een heleboel informatie is nonsens of niets dan giftig nieuws.

Het kan nogal ontmoedigend zijn om te weten wat er allemaal gebeurt. Het kan moeilijk zijn om op die manier een zinvol leven te leiden.

Om het simpel te houden, we proberen allemaal gelukkig te zijn.

Probeer het zoveel als je wilt, als je alleen je hoofd gebruikt om te redeneren met de wereld om je heen, dan zullen er altijd delen informatie zijn die elkaar tegenspreken.

Het heeft geen zin om gelijk te hebben als je ongelukkig bent.

Daarom, wat maakt je voortdurend gelukkig? Passie.

Laat passie dan je wereld zijn. Dat wil niet zeggen dat je in een waan moet leven, maar laat het toe dat passie je gelukkig maakt (en geestelijk gezond) zodat je de wereld aan kan.

Ben ik iets vergeten? Laat hier onder een commentaar achter en deel met ons je gedachten over “Passie”.