Wanneer je een succesvol leven nastreeft, weet je dat het van belang is om veel content te vergaren. Bijvoorbeeld boeken, webinars, congressen en colleges. Een andere verrassende bron van leren in inspireren zijn entertainers. Eén van de meest toonaangevende persoonlijkheden in showbusiness vandaag de dag is Jimmy Fallon, de host van talkshow ‘The Tonight Show’. Wie kent ‘m niet.

Fallon is bekend om zijn muzikale bekwaamheid, imitaties en jeugdige energie. Maar kijk langs deze entertainment-factoren en leer veel van zijn inzet voor persoonlijk succes.

Hier zijn de zes principes die Fallon hebben geholpen tot het winnen van enorm succes als een leider en influencer.

1. Blijf gericht op je droom

Fallon was een jonge komiek met nul acteer credits toen hij talentmanager Randi Siegel probeerde te overtuigen hem te boeken voor Saturday Night Live. Ze wisten dat Fallon al lang werkte aan zijn droom. Zoals ze in het boek Smartcuts schrijven: “Maar om één ​​of andere reden kon ze hem niet afslaan; Ze had nog nooit iemand ontmoet die zo gefocust was op één droom dan Jimmy Fallon uit het kleine stadje Saugerties, New York.”

Je droom kan een ‘long shot’ lijken, maar we leven in een tijd waarin bijna alles mogelijk is. Blijf gefocust op wat je wilt bereiken, stel hoge maar realistische doelen en anderen die kunnen helpen om de dromen werkelijkheid maken.

2. Show up

Het produceren van elke vorm van content op een regelmatige basis is hard werken, helemaal voor een uur durende talkshow, vijf avonden per week! De enorme omvang van de inspanning die nodig is door Fallon en zijn medewerkers is geweldig.

Een groot deel van het succes is gewoon opdagen en het werk doen. Wees consequent hierin, want het zal de kansen op succes drastisch doen verhogen!

3. Gebruik al je talenten

Hoewel Fallon de kans kreeg te starten als stand-up comedian gaan zijn talenten veel verder. Hij kan zingen, gitaar spelen, acteren, en dansen. Al deze talenten zijn te zien in “The Tonight Show“.

Misschien had je liever andere talenten willen hebben, maar dat is nu eenmaal niet zo. Zie je eigen talenten of vaardigheden en maak daar optimaal gebruik van. Maak je geen zorgen om wat anderen kunnen en doen.

4. Zet het publiek op de eerste plaats

Fallon’s eerste doel is om zijn publiek te entertainen. In een interview zei hij, “Ik snap mijn publiek, om 00:37 uur  ’s nachts denk je ‘ik ben gewoon moe nu. Ik wil gaan liggen en iemand hebben die me aan het lachen maakt voor een uurtje. Entertain me, dan ga ik slapen met een glimlach op mijn gezicht. Dat is mijn baan, dat is wat ik doe.”

Het maakt niet uit of je een schrijver, entertainer, spreker, of manager bent van een bedrijf, iedereen heeft zijn publiek. Zet hun behoefte op de eerste plaats en je zal een trouwe aanhang krijgen.

5. Ga samenwerken met anderen

Of het nu gaat om het nieuwsbericht met de president, rappen met Justin Timberlake of het doen van een lip-sync gevecht met Emma Stone; Fallon werkt nooit alleen. Naast zijn capriolen en typische interviews, speelt hij ook games met beroemdheden, zoals Wheel of Musical Impressions en Beer Pong.

Samenwerken is een enorme sleutel tot succes in het leven. Je hebt een groter netwerk dan je denkt. Hoe kun je samen met anderen iets groters doen dan alleen?

“Sta open voor samenwerking! Zoek een groep mensen die uitdagen en inspireren, besteed veel tijd met hen en het zal je leven veranderen. ”
– Amy Poehler

 6. Gebruik de kracht van Social Media

Fallon is een slimme en actieve social media gebruiker met bijna 27 miljoen Twitter-volgers en meer dan 7 miljoen YouTube-abonnees. Hij ziet social media niet als een nevenactiviteit van de uitzending, maar als een essentieel onderdeel van het verbinden met zijn publiek. De hapklare segmenten van de Tonight Show zijn perfect ontworpen voor het delen op social media. Zijn expertise in het gebruik van social media is zo bekend dat het ook wel de “Fallon Effect” wordt genoemd.

Je hoeft geen beroemdheid te zijn om de kracht van social media te benutten. Je hoeft het alleen maar te zien als een essentieel middel om fans te creëren.

Bedankt voor het lezen van dit artikel.
Veel succes met de ‘Jimmy Fallon Tips’!