We zijn er allemaal zelf geweest, we komen vast te zitten in een sleur om te proberen zo veel geld mogelijk te maken. Begrijp me niet verkeerd, geld is een fantastische bron, maar we zien een heleboel mensen die nog steeds vallen in de valkuil van ca$h in plaats van dat zij focussen op hun dromen en doelen.

Mocht je het geluk hebben gehad om zowel rijkdom als armoede te ervaren, dan heb je onderweg een aantal belangrijke lessen geleerd. Als je het concept van je droom wilt waarmaken in plaats van altijd maar dat geld najagen, zult je nieuwe niveaus van succes bereiken.

Nu is dit onderwerp al veel besproken, maar toch gaan we een aantal punten toevoegen die je niet eerder hebt overwogen. Als je op dat moment in je leven zit waar je het gevoel hebt vast te zitten, dan draagt jouw mening over geld zeker bij aan dit ongelukkige gevoel!

Het is gemakkelijk om te kijken naar mensen die het beter hebben, zich beter kleden en mooie auto’s rijden. Helaas kunnen platforms zoals Instagram gemakkelijk je de indruk geven dat iedereen een geweldig leven leeft – De waarheid is, ze hebben dit niet. In feite, de meeste van hen zijn chronisch ongelukkig.

Ook al is het makkelijk om er aan te werken, toch is dit een groot probleem om te hebben. De oplossing werkt alleen maar als je open staat voor nieuwe ideeën en je je hersenen hebt ontwikkeld.

Hieronder vind je daarom 6 ideeën die je laten ophouden met het najagen van geld, en je laten beginnen met het najagen van je droom:

1. Start met je passie, geld volgt dan vanzelf

Dit is mijn favoriete omdat hij echt slecht wordt begrepen. Wanneer je ergens veel om geeft (zoals je droom), en je geeft het de volle 100%, zul je uiteindelijk je droom bereiken. En raad eens wat er dan gebeurt? Als jij je droom bereikt creëer je toegevoegde waarde voor andere mensen, en die waarde kan gemakkelijk worden omgezet in geld.

De snelste manier om geld te hebben is om niet te denken aan het verdienen ervan, maar om te denken over hoe je het kunt maken. Maken ja. Het maken van geld vereist een grote droom (iets waar jij gepassioneerd over bent) en een serie van dromen die jou er zeker van laten zijn dat jij die droom kan bereiken.

De technieken om jouw droom te bereiken kun je leren, dus dit is niet belangrijk genoeg om mee te beginnen. Als je denkt dat ik het nu te gemakkelijk uit leg dan komt dit omdat ik dat ook aan het doen ben. Succes is simpel, maar je moet ergens beginnen. Werk elke dag aan jouw verstand.

2. Geld kan zo snel gaan als dat het kan komen

Dit is een gewaagde uitspraak om te maken, maar één ding dat geweldig is aan geld is dat het laat zien wie iemand écht is. Als je leven niet in het teken staat van toegevoegde waarde, zal je nooit geld over houden. Zelfs niet als je morgen de loterij wint.

Dit is zo omdat wanneer jij je geld verdient door jouw droom te bereiken, je het de volgende dag zó weer zou kunnen doen. Het herbouwen van jouw droom kost weinig energie omdat je al weet wat er nodig is, en het enige wat je hoeft te doen is jouw droom net zo hard najagen als dat je al deed.

Het voelt raar aan om iemand te zien die de ene dag rijk is, en de andere dag op straat leeft. Het kan extreem snel gaan, wat het nog belangrijker maakt dat jij je droom nooit uit het oog verliest.

3. Het halen van een doel voelt veel beter

Het trieste is dat veel geld hebben niet goed voelt. Sterker nog, er bestaat niet zoiets als te veel geld. Dit is waarom dromen belangrijker zijn. Naar je dromen toewerken voelt geweldig, en terwijl je elke mijlpaal bereikt, zorgt het voor een gevoel van voldoening waar je alleen maar van kan dromen.

Opeens bereik je succes met iets dat de potentie heeft om jouw levenswerk te worden. Wanneer jouw droom jouw levenswerk wordt, geeft het jou een voldoening dat geen enkel bedrag jou kan geven.

Heb je ooit iemand gezien, of over iemand gehoord die ongelukkig was, veel geld kreeg, toen gelukkig werd, het uitgaf, en de volgende week weer ongelukkig was? Iedereen kent deze persoon, en hij of zij is een perfect voorbeeld van wat geld met je kan doen als je het dit met je laat doen. Probeer geld niet uit het oog te verliezen, maar laat het nooit je focus worden.

 “Health is Wealth”

4. Geld geeft jou niet per definitie onvergetelijke ervaringen

Veel geld kan je op korte termijn goed laten voelen, maar het zal je nooit onvergetelijke ervaringen brengen. Natuurlijk kun je vakanties en ervaringen kopen maar wat je snel zult realiseren is dat de mensen in je leven waar je om geeft veel belangrijker zijn de ervaring zelf. Je kunt iets simpels als een diner organiseren en het kan de beste avond van je leven worden. Het gaat niet om hoe veel iets kost, maar om wie er bij is en wat er wordt verteld. Als je je ervaringen koopt, hebben ze geen betekenis.

“some things in life are priceless for everything else MASTERCARD

Geld kan hier niet voor zorgen en zal jou ervaringen opleveren die perfect lijken, tot je je beseft dat het toch niet zo perfect was als jij dacht. En dat moment komt altijd.

5. Niet alles lukt 100%

Een fundamentele natuurwet is dat niet alle gedeeltes van je leven tegelijkertijd 100% kunnen bloeien. Wanneer je een fitte en gespierde persoon ziet, besef je dan dat diegene al z’n tijd en energie hier in heeft gestoken en niet heeft opgegeven waar anderen dat wel deden.

Wat je niet kunt zien is dat diegene geen intieme relatie heeft, geen spaargeld heeft, ongezond leeft, geen carrière heeft enz. Er zijn dingen die je niet kunt zien of weten, maar het is gegarandeerd dat ze iets hebben opgegeven.

Wat ben jij bereid op te geven voor jouw droom?

Wanneer jij jouw droom najaagt moet je je dus beseffen dat er gedeelten van je leven niet zullen ontwikkelen en dat je bereid moet zijn die opofferingen te maken.

De reden dat dit wordt uitgelegd is omdat geld net als die fitte en gespierde persoon. Het is één gedeelte van iemands leven dat goed gaat, maar ook een gedeelte dat betekenisloos is als de andere gedeeltes falen. Focus op jouw droom, stimuleer alle gedeeltes die belangrijk zijn, en het ‘geld gedeelte’ kan uiteindelijk de eindjes bij elkaar knopen.

6. Geld geeft geen status

Vergeet niet dat jouw geldstatus geen betekenis heeft en dat het niemand uitmaakt hoe veel geld jij hebt verdiend. Als Richard Branson ergens binnenloopt zijn mensen niet onder de indruk van hoe veel geld hij heeft, maar van hoe veel van zijn dromen hij heeft bereikt.

Het zijn de onmogelijke taken die hij heeft volbracht, de persoon die hij is geworden en de manier waarop hij teruggeeft die hem succesvol maken. Hoe meer jij jouw leven vervult, hoe meer ook jij het onmogelijke zal bereiken. Hoe meer jij geobsedeerd raakt over toegevoegde waarde creëren, hoe hoger jouw sociale status zal zijn.

Loop een bar binnen en schreeuw tegen iedereen dat je een miljoen euro op je rekening hebt staan. Niemand zal omkijken. Loop diezelfde bar binnen, vertel dat je op de maan hebt gelopen en iedereen zal je toejuichen.