We horen het dagelijks: blijf positief, blijf gemotiveerd! Maar hoe blijven we positief in deze vaak negatieve wereld?

Hoe gaan we om met  aanslagen, hebzucht, wreedheid, discriminatie, macht spelletjes en egoïsme die tegenwoordig continue via de (online) media, televisie en kranten verspreid wordt?

Keep kalm, Er is hoop!

Hieronder geeft StartupSchool.nl 6 manieren om positief te blijven in deze negatieve wereld:

1Life’s good!

Het klopt dat het acht uur journaal vol zit met terrorisme, oorlog, dood en verderf. Als we onze perceptie van de wereld alleen hierop zouden baseren zouden we natuurlijk denken dat het een negatieve wereld is. Maar denk aan de uitspraak: “Life’s Good”. Zodra je besluit dat het een prachtige wereld is zal jouw blik op de wereld veranderen en zal je beginnen te zien dat er juist veel mooie dingen in de wereld zijn.

Elke dag zie je minstens één positief verhaal over iemand die iemand anders zonder reden heeft geholpen. Er zijn honderden, misschien zelfs duizenden verhalen van dit soort. Ze worden vergeten en niet gezien door alle negatieve verhalen. Dus, de eerste stap is om te zeggen dat het geen negatieve wereld is en dat het leven práchtig is. Blijf dit elke dag een aantal keren tegen jezelf zeggen. Uiteindelijk ga je er echt in geloven en ervaren.

 “Keep your face to the sunshine and you cannot see a shadow.”
– Helen Keller

2. Bekijk en lees alleen positieve content

Het bezoeken van deze website alleen al is een positief steunpunt! Zoek naar boeken over positief denken om je gedachten te controleren. Een snelle zoektocht op Bol.com geeft je al gauw duizenden boeken met dit onderwerp.

Een boek lezen, fysiek of online, is een geweldige manier om jezelf elke dag weer op te laden met positieve energie. Kijk alleen naar leerzame en leuke programma’s TV (als je toch tv kijkt). Shows en programma’s die jou inspireren en activeren, geen depressieve of duistere drama series of shows. Probeer het voor een maand, je zult snel ervaren dat je minder geprikkeld en angstig voelt.

3Maak een dank-lijstje

Wat is een dank-lijstje? Sommigen noemen dit lijstje een goed-lijst, maar het idee is dat je alle dingen die goed zijn in je leven opschrijft. Bijvoorbeeld: maak een lijstje en schrijf op waarvoor je allemaal dankbaar bent. Zodra je een lijst maakt met alle goede dingen in je leven zal je merken dat er genoeg mooie dingen in de wereld zijn, vooral in jouw leven!

4. Blijf moedig en vriendelijk

Wanneer mensen zeggen dat het een negatieve wereld is zou je dit kunnen weerleggen door hun perceptie te veranderen. Dit klinkt als een hele opgave, maar je zou dit al kunnen bereiken door ze simpelweg een compliment te geven.

Als je bijvoorbeeld een chagrijnige caissière aan de kassa hebt dan kun je haar hele dag en mindset al veranderen door een oprecht gemeend compliment te geven. Een compliment kan soms zo veel impact hebben dat het haar dag helemaal verandert en ze de positiviteit doorgeeft aan andere klanten.

Behandel mensen vriendelijk en je zal het positieve naar buiten brengen, in plaats van het duistere. Je gaat jezelf dan automatisch lekkerder voelen. Word verspreider van positieve energie!

5Vermijd negativiteit

Het mag niet zo zijn dat je je hoofd begraaft in het zand en niets tot je laat komen. Wees realistisch. Zorg ervoor dat je weigert om aan elke vorm van negativiteit deel te nemen. Wanneer je alle negatieve roddels en mensen vermijdt zal je een veel gelukkiger en positiever leven lijden.

6. Doe wat jou gelukkig maakt

Neem even een moment om alle dingen in jouw leven op te schrijven waarvan jij gelukkig wordt! Jouw doel is om er voor te zorgen dat deze dingen in jouw agenda komen. Een van de meest voorkomende redenen dat mensen hun motivatie verliezen is omdat ze vergeten het geluk te zoeken.
Ze laten alle leuke activiteiten uit hun leven, om er uiteindelijk chagrijnig en ongemotiveerd van te raken. Hun hart en ziel schreeuwt om een beetje plezier.

 “Choosing to be positive and having a grateful attitude is going to determine how you live your life.”
–  Joel Osteen

Wanneer je wakker wordt morgenochtend, vertel jezelf dan in wat voor mooie wereld je wakker bent geworden. Je leeft in een wereld vol met leven en liefde, winst en succes, geluk en plezier. Schoonheid is overal om je heen, focus daar op.
De manier hoe jij de wereld ziet wordt jouw werkelijkheid.

SUCCES!