Je kent het wel, er is zoveel te doen, zoveel te laten, maar het lukt je gewoonweg niet. Niets werkt, wat je ook probeert. De motivatie is weg, je hebt eigenlijk geen zin meer. Het wordt te veel. Je hebt de kracht niet meer, lijkt het. Maar er zijn wel degelijk manieren om je dagen op een krachtige manier in te vullen.

We hebben voor jou hieronder 5 manieren beschreven om weer je kracht en doorzettingsvermogen terug te krijgen:

1. Verzamel mensen om je heen die je kracht geven

Verwijder mensen om je heen die je alleen maar negatieve energie geven. Verzamel lieden om je heen die weten welke hobbel je moet nemen, mensen die begrijpen in wat voor situatie je zit en die dezelfde weg hebben bewandeld. Zij kunnen jou weer oppeppen om verder te gaan. Zij kunnen je leiden op de weg naar hoop en succes.

2. Start de dag met jezelf

Creëer een ochtendritueel voor jezelf. Zorg voor tijd voor jezelf. Sta op uit bed en doe iets helemaal alleen voor jezelf. Zorg voor rust en regelmaat. Dat kan door te bidden, te mediteren, je werkelijke doelen nalezen en te bewegen.

3. Kies je informatietoevoer

We worden elke seconde overvoerd door informatie, nieuws, ideeën en ellende. Die vergen allemaal energie. Om je energie vooral te focussen op je werk of passie, moet je zuiniger omspringen met die energie die naar bijvoorbeeld de dagelijkse nieuwsstroom gaat. Daarom: kies je media zorgvuldig. Laat je niet overvoeren met allerlei apps die jou ‘breaking news’ brengen. Raak niet afgeleid van je eigenlijke pad.

4. Lees goede boeken

De beste ideeën, kennis, verhalen, portretten en levens zijn zo dichtbij voor je. Al die boeken in de bibliotheek, boekhandel, on- en offline, liggen er voor het oprapen. Lees goede boeken, laat je inspireren door de grootste denkers, laat je motiveren door de beste kennis op jouw werkgebied, leer van de fouten van de ander, lees over de mislukkingen van anderen die daarna weer zijn opgekrabbeld. Lees over ze en absorbeer de positieve informatie. Bovendien biedt lezen afleiding.

5. Zorg voor een lichter bestaan

Besef je dat al die dagelijkse beslommeringen niet de grootste problemen zijn. Realiseer je dat je misschien de dagelijkse probleempjes misschien wel te serieus neemt en te zwaar maakt. Zorg voor licht in je bestaan, maak het niet te zwaar. Probeer veel te lachen, heb plezier, heb lol en maak je hoofd lichter. Dan zul je merken dat alles een stuk gemakkelijker gaat.

Succes!