Wanneer je op weg bent naar succes, zal je veel ups en downs meemaken. De meeste mensen zullen niet genoeg moeite erin steken om ervoor te zorgen dat ze klaar zijn voor alle uitdagingen die het met zich meebrengt.

Maar wat als je kunt leren en dit in de praktijk kunt toepassen? Dit kan door de kwaliteiten te gebruiken van iemand die al veel succes heeft behaald.

Lees hieronder wat de geheimen zijn van de super succesvolle:

1. Ze staan vroeg op

Als je de discipline hebt om vroeg op te staan, zal je een productieve dag hebben. Laat gaan slapen of niet op tijd op staan, zorgt ervoor dat je niet genoeg tijd hebt om je zelf voor te bereiden en met misschien onvoorspelbare gebeurtenissen om te gaan.

Vroeg opstaan zorgt ervoor dat je meer tijd heb om werk af te maken. Als je bijvoorbeeld elke dag rond 5 uur ’s ochtends opstaat, kun je de dag goed voorbereiden en ben je de concurrentie voor.  Wanneer de andere mensen opstaan en starten ben jij ze al stappen voor.

2. Ze kunnen omgaan met mislukkingen

Iedereen kan blij en positief zijn wanneer dingen gaan zoals je wilt en je succes hebt. Het gaat er juist om hoe je reageert wanneer iets niet gaat zoals je wilt. Succesvolle mensen leren hun les en worden er sterker van. Geef niet op na een mislukking, blijf door gaan en analyseer waar het mis ging. Alleen zo kun je groeien en sterker worden.

3. Ze trekken zich niks aan van negatieve mensen

Niet iedereen in de wereld zal je leuk vinden en in je geloven. Dat is een feit. De meeste mensen willen door iedereen geliefd worden. Het is beter dat je accepteert dat dit niet zal gebeuren. In deze tijd kunnen social media gemeen zijn.

“Wanneer je kritiek krijgt zal je altijd moeten kijken of hier een kern van waarheid inzit. Dan realiseer je dat het nul impact heeft op de mogelijkheid om productief en succesvol te zijn. Ook al wil je graag reageren op kritiek, je beseft dat dit zonde van je tijd is. Het motiveert je alleen maar om harder te werken.

“De beste manier om critici het zwijgen op te leggen is met SUCCES”

4. Ze werken hard

We leven in een tijd waarin veel mensen de fastfood mentaliteit hebben: ik wil dat, ik wil het snel en goedkoop.

Alles wat waardevol is kost tijd om te bereiken.

Je moet vaak keuzes maken tussen meer tijd in werk steken, of meer tijd in leuke dingen die je liever zou doen. De balans tussen werk en plezier is belangrijk, maar het is geen excuus om niet hard te werken.

Ongeveer 95%. van mensen willen het succes, maar willen geen werk of moeite ervoor doen.

5. Ze sporten regelmatig

Sporten vraagt om discipline. Het kost moeite om naar de sportschool te gaan, wanneer er veel andere leuke dingen te doen zijn.

“Sporten zorgt er niet alleen voor dat je gezond blijft, maar ook dat je een positieve mind-set hebt. Als je gedisciplineerd bent met sporten en gezond eten, wil je ook graag gedisciplineerd zijn in andere delen van je leven. Daag jezelf daarom uit om dezelfde motivatie te hebben om geld te verdienen als de motivatie om fit te blijven.