4 Soorten Vrienden Die
Je Succes In De Weg Staan

De mensen met wie je omgaat hebben een grote invloed op je succes, ze zullen je opbeuren of juist klein houden. Laat het niet toe dat de verkeerde vrienden in je leven sluipen, ze kunnen je op het verkeerde spoor brengen en onnodig energie kosten.

Van sommige personen is het duidelijk dat ze niet in je leven horen, maar van andere zijn de negatieve invloeden minder opzichtig. Als je groot succes nastreeft wees dan bewust van de verschillende types.

Hier zijn de 4 type vrienden die succes in de weg staan:

1De twijfelaar

Deze vriend zal altijd twijfelen of je droom wel haalbaar is. Zolang er geen bewijs is, zal hij er niet in geloven. Wanneer je met hem omgaat zal je de meeste tijd kwijt zijn om hem te overtuigen van jouw droom. Hij zal zich omschrijven als een realist, maar jij hebt geen tijd om deze twijfelaar te entertainen.

2. De helper

Het hart van deze vriend is goed, maar niet nuttig. Hij is kritisch en vindt fouten in het kleinste detail. Deze vriend zal vol lof praten, maar in werkelijkheid probeert hij je droom aan te passen aan zijn idealen. Hij zal je het gevoel geven dat het nooit goed genoeg is en je twijfel verhogen. Je hebt geen tijd om je te verdedigen tegen deze helper.

3. De leuke vriend

Deze vriend is altijd op zoek naar een leuke tijd. Het is snel gezellig met hem, maar je zal ook snel in de problemen komen als je niet voorzichtig bent. Het leven is een groot feest voor deze vriend en hij zal niets serieus nemen. Helemaal uit je leven bannen is niet nodig, maar wees beperkt met de tijd die je met hem doorbrengt. Als je teveel met hem omgaat heb je geen tijd en energie meer om aan je droom te werken.

“De beste manier om verder te gaan, is de stekker eruit trekken bij de mensen die
je energie kosten.”

4. De “IK” vriend

Deze vriend is zo gefocust op zichzelf dat de relatie eenzijdig is. Hij kent het begrip ‘geven en nemen’ niet en je voelt je snel gebruikt door hem. In feite is deze persoon geen vriend en kun je hem het beste helemaal niet in je leven hebben. Er is geen tijd voor een eenzijdige relatie, maar al helemaal niet als je een droom nastreeft.

Advies:

Sommige personen kun je het beste helemaal uit je leven snijden, met anderen breng je gewoon iets minder tijd door. Maak in ieder geval ruimte voor betere relaties. Je zult versteld staan hoe dichter je bij je droom komt als je de juiste mensen om je heen hebt. Sommige vriendschappen zijn bedoeld voor een leven, maar vele voor een periode. Stel duidelijke grenzen en zie je droom steeds meer werkelijkheid worden.

Succes!