Hoe vaak ben je geïnspireerd geweest om iets te doen, of te hebben, om vervolgens al op te geven voordat je bent gestart?
Het idee van het bereiken van je nieuwe doel spreekt je aan, maar wanneer je aan het proces begint, kost het erg veel tijd en moeite. Daarom geef je op.
Hoe kun je dit voorkomen? Dit kan met de volgende 3 stappen:

1. Geef antwoord op de Waarom vraag

De eerste stap om ervoor te zorgen dat je je doel zult bereiken, is om in te zien dat JIJ dit doel wilt bereiken. Vaak denken we dat wie iets of iemand willen zijn, maar is het dan een doel van een ander of iets wat goed klinkt in de maatschappij.
Doelen die beginnen met de Waarom vraag zijn heel sterk. Jouw Waarom is de emotie en achterliggende gedachte die er voor zorgt dat je niet wordt tegen gehouden. Je zal ontdekken dat je jezelf overtreft en dat obstakels makkelijk te overwinnen zijn, wanneer je ontzettend veel motivatie hebt.

2. Leef bij de dag en focus op wat je NU kunt doen

Begin met NU te leven. Focus al je inspanningen op wat je vandaag kunt doen om je doel te bereiken, in plaats van alle moeite en tijd die je in de toekomst moet gaan doen.
Bijvoorbeeld, als je doel met fitness te maken heeft: geef 200% tijdens de workout van vandaag. Wees vandaag aanwezig in de sportschool en stop met nadenken over alle workouts die je deze week nog moet doen. Doe die extra oefeningen, ren die extra kilometer VANDAAG.
Als je doel met je werk te maken heeft, doe dan vandaag dat kleine beetje meer wat anderen niet zouden doen. Verkoop 10 producten meer, voltooi die laatste 2 taken op je ‘to do lijst’, start met het project waar je steeds niet aan wilt beginnen.
Als je focust op wat je vandaag kunt bereiken, word je succesvoller en zul je je doel sneller bereiken.

3. Splits je doel op in kleine delen

Je weet wat je uiteindelijke doel is, maar splits je doel op in kleine stukjes. Vaak worden we gedemotiveerd doordat ons doel te groot is. De oplossing is om kleinere, makkelijkere doelen te zetten die mee helpen aan het bereiken van je uiteindelijke doel.
Wat klinkt makkelijker? Een hoofdstuk schrijven of een heel boek afmaken?