3 Moderne Ziektes Die Succes In De Weg Staan

Als je in je vinger hebt gesneden plak je er een pleister op en als je een been hebt gebroken zetten ze er gips omheen. Maar hoe merk je dat je last hebt van moderne ziektes? Deze lijken ogenschijnlijk geen invloed te hebben op je lichaam. Dit is waarom deze ziektes zo gevaarlijk zijn, indirect heeft het namelijk enorm veel gevolgen.

Wat zijn de moderne ziektes en hoe krijg je volledige controle over ze?

“Ieder mens is de auteur van zijn eigen gezondheid of ziekte”

– Boeddha

Wat zijn deze moderne ziektes?

Het zijn activiteiten die je manier van leven op een negatieve manier beïnvloeden en je succes in de weg staan.

Deze activiteiten zijn:

  • Games
  • Televisie
  • Sociale media

Als je deze drie activiteiten op de juiste manier benut kunnen ze je een enorme boost geven en juist positief bijdragen aan je succes. Maar alleen als je niet valt in de oncontroleerbare verslaving.

De technologie heeft ons veel goede dingen gebracht en heeft het leven makkelijker en comfortabeler gemaakt. Echter heeft het ook activiteiten gecreëerd die je brein tot slaaf hebben omgetoverd. We lijken dan op zombies die niet denken, geen risico durven te nemen en niet ontwikkelen, behalve in de virtuele wereld.

Activiteiten die ons afleiden van het vinden van ons doel in het leven en ons doen geloven dat we niet goed genoeg zijn om succesvol te worden.

Vraag een succesvol persoon hoeveel tijd hij besteedt aan games, televisie en sociale media en hoe dit bijgedragen heeft aan het verbeteren van de productiviteit en kwaliteit van zijn leven.

Ik ken geen enkel succesvol persoon die zijn doelen bereikt door meer dan een half uur per dag te kijken naar populaire televisieseries of door het doden van dragen op zijn Xbox.

1. Games

Sommige mensen zien videogames als entertainment of zeggen zelfs dat het bijdraagt aan de ontwikkeling van je brein en reactievermogen. Zelfs als dit waar is, zijn deze kleine voordelen je tijd niet waard. Er zijn veel andere dingen te verzinnen die een veel grotere impact op je leven hebben dan Call of Duty of FIFA spelen op een televisiescherm.

2. Televisie

Oké, niet alle programma’s zijn verschrikkelijk, sommige zorgen voor interessante informatie of juist ontspanning. Helaas is de meerderheid van de programma’s onzin en dragen ze niets bij aan je succes. Ze zijn een totale verspilling van tijd, een hersenspoeling. Stop ermee en je hebt meteen meer vrije uren te besteden aan jezelf. Meer tijd om te socialiseren, nieuwe mensen te ontmoeten en iets zinvols met je leven te doen. Zorg dat je geen slaaf meer bent van de televisie.

3. Social media

De groei van sociale media in het laatste decennium is verbazingwekkend. Het internet wordt overspoeld met miljoenen mensen vol narcisme en onzekerheden die pronken met hun fantastische ervaring, ongekende schoonheid en perfecte leven.

Social media kan een goed hulpmiddel zijn om te communiceren, te verbinden, om nieuwe mensen te ontmoeten of zelfs bijdragen aan de groei van je bedrijf. Ze hebben een grote macht, maar gebruik ze op de juiste manier. Als ze je leven beheersen dan heb je het spel verloren.

Hoe kun je de controle op je leven houden:

Wanneer je diep verslaafd bent, zowel emotioneel als mentaal is het moeilijk om te stoppen en de videogame of televisie gewoon uit te doen.

Neem-controle-over-je-eigen-leven-StartupSchool.nl

Persoonlijke groei treedt op vanwege twee redenen:

Dit zijn de enige twee motieven die persoonlijke groei forceren.

De eerste is veel sterker, want wanneer is het makkelijker om sneller te rennen? Als je weet dat als je sneller gaat je € 100.000,- krijgt of als je leven wordt bedreigd en je weet dat als je hard genoeg rent je blijft leven.

In beide gevallen zal je hard rennen, maar de tweede situatie is een tragedie en heeft meer kans om je te dwingen om te winnen. Kortom, de enige manier om de waardeloze activiteiten als gaming, televisie en social media te skippen uit je leven en weer controle te krijgen is door het creëren van een tragedie.

Hoe doe je dat?

  • Verkoop je televisie en games op marktplaats.nl
  • Gooi je games en televisie uit het raam, al is het meer rendabel om het te verkopen 🙂
  • Verwijder je social media accounts.

Dit klinkt misschien een beetje extreem, maar de enige manier om te stoppen met iets is door de mogelijkheid weg te halen om het te doen.

Succes!

Wat is jou ervaring met moderne ziektes? Gelooft je dat ze een negatieve of positieve impact hebben op je leven? Laat me weten hoe je hierover denkt in de reacties hieronder.