2 key acties die je leven en business zal veranderen

2 key acties die je leven en business zal veranderen

 

In je leven en in je business zijn er maar twee dingen die de koers kunnen veranderen die je op het ogenblik aan houdt met goede of minder goede gevolgen. De twee dingen waar ik op doel zijn:

1. Iets goeds komt in je leven

Denk hierbij aan iets dat je overkomt, maar het kan beslist ook iets zijn dat in zekere mate wordt beïnvloed door je daden. Ik zou deze situaties kunnen beschrijven als onvoorzien of zelfs “met het nodige geluk”. Hoe ik geluk zie – geluk is waar kans en voorbereiding elkaar treffen.

Enkele voorbeelden uit de werkelijkheid is bijvoorbeeld een nieuwe klant die je onverwachts heeft gebeld en die nu je voornaamste prioriteit is geworden, of de mentor die je ontmoette bij een gelegenheid om te netwerken, of dat biljet van 50 euro dat je aantrof in je spijkerbroek toen je bezig was met de was. De situaties schijnen je bij toeval te overkomen, maar wat echt gebeurt is dat de opstapeling van al je dagelijkse routine werkzaamheden om succes te boeken vruchten werpt.

Actie punten:

  • Bepaal welke routine werkzaamheden kunnen leiden tot meer van deze “fortuinlijke” doorbraken.
  • Wees pro-actief in je leven en plaats jezelf in situaties welke je kunnen helpen op je pad naar succes.

 

“Ik geloof in geluk, en ik ontdek dat hoe harder ik werk, hoe meer geluk ik heb”. – Thomas Jefferson

2. Iets nieuws borrelt op vanuit je binnenste!

 Ik hou ervan ondernemers te volgen die op een hoger niveau acteren en ik werk er elke dag aan om de plannen na te bootsen die zij hebben gebruikt op hun weg naar succes. Het maken van connecties op hoog niveau, het scheppen van nieuwe kansen en meer bedrijvigheid maakt mijn bloed aan het koken en dat is waarom ik de voorkeur geef aan deze methode.

We kunnen volledige controle hebben over de informatie/gedachten die we elke dag toegang bieden tot onze hersenen. Het resultaat is dat we de acties nemen die de groten ons al hebben voorgedaan om het succes te boeken waar we naar toe werken.

Acties:

  1. Wees voorzichtig met de informatie die elke dag toegang tot je heeft. Heb controle over je gedachten en je zult controle hebben over wat je doet.
  2. Leer van mensen die op een hoger niveau acteren dan je zelf doet, LEES boeken en autobiografien!
  3. Omring jezelf met positief ingestelde, gelijk gestemde individuen.
  4. Wees eerlijk met jezelf en stel jezelf deze vraag – wie kan ik benaderen die me zal helpen om mijn doeleinden/dromen/missie te verwezenlijken? Welke gedachten of positieve zekerheden moet ik dag in dag uit steeds weer herhalen om mijn instelling te verbeteren?

 

“Geloof in jezelf, overtref je limieten, beleef je leven, bereik je doelen en wees gelukkig.”