10 Wegen Naar Een Betere Versie Van Jezelf

10 Wegen Naar Een Betere Versie Van Jezelf -StartupSchool.nl

Iedereen heeft wel eens tegen zichzelf in de spiegel gezegd: “Ok, en nu ga ik het anders doen!”

2016 komt ten einde, 2017 wacht op je. Een nieuw jaar, met nieuwe kansen, ideeën, mogelijkheden en ontwikkelingen. Maar hoe bewust ben je bezig geweest het afgelopen jaar met jezelf. Op welke vlakken voel je dat het beter kan en moet? Je bent waar je bent, omdat je hiervoor hebt gekozen. Maak nieuwe keuzes om de beste versie van jezelf te worden.

In de snelle wereld waarin wij leven, stopt niemand om een pauze te nemen en het ervan te nemen en we voelen allemaal de gevolgen.
We staan voortdurend op de automatische piloot, van de tijd dat we wakker worden in de ochtend tot de tijd dat we naar bed gaan.
Of je nou om 8:00 uur naar school moet om verplicht in een schoolbankje te zitten of je moet naar die dood saaie baan waar je zo dol op bent, er is altijd iets wat je tijd lijkt op te slurpen, tijd die anders zou kunnen worden gebruikt.
Deze lijst is bedoeld om je te helpen een deel van die tijd terug te winnen en te besteden aan de weg van een betere versie van jezelf.

1Sta een uur vroeger op

Het klinkt misschien als een basaal idee. Maar dit is een methode die veel succesvolle mensen als Bill Gates, Oprah, Mark Zuckerberg en vele anderen bij zweren.
Een uur eerder wakker worden geeft je die tijd voor jezelf die je zo nu en dan nodig hebt. Sommige mensen gebruiken het om te mediteren, terwijl anderen het gebruiken om zich voor te bereiden op de hectische dag.
Wat je ook doet met je extra uur, een ding dat zeker is, is dat je jezelf dankbaar zult zijn.

2. Plan je dag en gebruik een to-do lijst

De planning van je dag biedt je een stappenplan en zorgt voor een beetje meer structuur in een verder chaotische wereld.
Je to-do lijst is van essentieel belang, zolang je de juiste prioriteren weet te stellen.
Heb je ooit een dag gehad dat het een beetje leek alsof er steeds meer en meer te doen was waardoor het uit de hand leek te lopen?
Hebt je een dag gehad die leek alsof er niets te doen was?
Je actieplan en to-do lijst zullen werken als GPS om je te helpen de juiste keuzes te maken en je weg te vinden door alle hoofd en bijzaken.

3.  Zelf reflectie

Met de tijd die je gewonnen hebt door je dag te plannen kan je reflecteren over jezelf, een van de belangrijkste dingen van de dag.
Wanneer je dit doet moet je zelf nadenken en je moet echt eerlijk tegenover jezelf te zijn. Bekijk zowel wat je hebt gedaan ten goede als ten kwade.

4. Omring jezelf met succesvolle mensen

Goed voorbeeld doet goed volgen!
Het blijkt dat als je begint om te gaan met mensen met meer succes, dan zul je ook beginnen om meer succesvol te worden.
Dit is niet alléén een kwestie van leren maar ook door gemotiveerd worden via direct contact met het soort persoon dat je wilt worden. We zijn het gemiddelde van de 5 personen waarmee we in ons dagelijks leven omgaan.

 

10 Wegen Naar Een Betere Versie Van Jezelf

5. Praat over ideeën in plaats van over mensen

Als je erover nadenkt worden alle grote bedrijven, producten en uitvindingen gemaakt op basis van de uitwisseling van ideeën tussen twee of meer succesvolle mensen.
Veel van onze tijd wordt besteed door ons druk te maken over anderen en zelfs over ze te roddelen. Wat in het beste geval een verspilling van tijd is en in het slechtste geval nog wrok veroorzaakt ook.
Over je uw ideeën praten zal ze verfijnen en verscherpen.

Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people.”

– Eleanor Roosevelt

6. Lees elke dag iets over een recente ontwikkeling in je interessegebied

We hebben het world wide web onder onze vingertoppen en vele andere media tot ons beschikking. Toch profiteren we slechts gedeeltelijk hiervan.
De wereld verandert in een zeer snel tempo en zodra je achter raakt zal het moeilijk zijn om weer in te halen.
Gebruik magazines, de krant, of het web om te lezen over de laatste gebeurtenissen in jouw vakgebied en je geest aan te scherpen.

7. Lach 🙂

We accepteren de stress in ons leven gelaten.
Maar lachen is veel gezonder, zo blijkt ook maar weer eens uit recent onderzoek.
Lachen fungeert als een natuurlijke stress verlichter en het kan bijdragen aan een langere levensduur.
Jezelf te laten (glim)lachen verbeterd je eigen en andermans humeur, want het vrolijkt iedereen meteen op.

8. Doe vrijwilligerswerk

Het opgeven van wat van je vrije tijd voor iets beters is een lonende ervaring.
Of het nou het doneren van voedsel aan de lokale voedselbank is, of het helpen van organisaties, het zal zeer worden gewaardeerd.
Het doen van vrijwilligerswerk heeft ook meerdere voordelen voor jezelf:
• Het is een serieuze aanvulling op je cv voor universiteit of een baan.
• Het kan je helpen met de opbouw van nieuwe contacten en relaties.
• Het zal je voorzien van een goede referentie voor je volgende baan of onderneming.
• Het geeft je een gevoel van voeldoening en iets bereikt te hebben.

Als je daarbij ook nog eens reist om vrijwilligerswerk te doen heb je er een hele ervaring bij, met nieuwe perspectieven, herinneringen en ideeën.

9. Zoek een mentor

Het hebben van een mentor, iemand die al heeft meegemaakt wat je probeert te doen, is een van de beste manieren om jezelf te verbeteren.
Vragen om aan een mentor te stellen zijn onder meer:
• Wat denk je dat je anders had kunnen doen en waarom?
• Wat zijn sommige dingen die je zou aanbevelen aan een starter (in beroep te vullen)?
Gebruik de antwoorden om je in je eigen proces te helpen en om toekomstige beslissingen te begeleiden.

10. Stel een doel en werk ernaar toe

Last but not least op je reis naar een betere versie van jezelf, zorg ervoor een aantal korte en lange termijn doelen te stellen.
Maar meer belangrijk nog dan het hebben van doelen en dromen in het leven, is aan ze te werken. Studies tonen aan dat meer dan 50 procent van de mensen die een goed voornemen  hebben, deze binnen 5 maanden alweer hebben laten vallen.
Succes tijdens de reis naar een betere versie van jezelf !

Succes! Vergeet dit artikel niet te delen met je vrienden en netwerk!