Denk aan het moment toen je begon, je was razend enthousiast en geloofde in je plan. Je ging ervoor!

Soms komt er een periode waarin die drive ver weg lijkt. Het wordt moeilijk, je moet ploeteren en je wordt steeds minder gemotiveerd. We hebben dit allemaal meegemaakt toen we probeerde iets nieuws op te zetten. Het hoort erbij wanneer je buiten je comfortzone gaat. De sleutel is om te focussen op kleine overwinningen.

Hier zijn 10 acties die je gemotiveerd houden als je het even zwaar hebt en minder enthousiast bent om je plan:

1. Take it easy

Op de takenlijst staan veel verschillende to-do’s, van eenvoudig tot moeilijk. Focus op de makkelijke taken die je snel kunt doen. Wellicht een e-mail sturen of het  betalen van een factuur. Snel geregeld en afstrepen die taak! Dat geeft weer energie.

2. Beweeg!

Iedereen wil fitter zijn. Dus neem een ​​stap op weg naar dat doel en ervaar de overwinning. Je hoeft niet gelijk te trainen voor de marathon, ook kleine sportieve acties zijn prima. Bijvoorbeeld 30 minuten per dag fietsen, 10.000 stappen lopen of iedere morgen 10 push-ups en 50 sit-ups. Je zult je beter voelen!

3. Je lichaam is een tempel

Wanneer je hard werkt wil je weleens keuzes maken die niet ten goede komen aan je gezondheid. Daarnaast gebruik je het grootste gedeelte van je wilskracht om de doelen te behalen en wordt het moeilijker om nee te zeggen tegen bijvoorbeeld ongezond eten.

Zorg goed voor jezelf! Het is niet altijd makkelijk, maar enorm belangrijk. Stap 1; drink veel water gedurende de dag. Je weet wel, dat spul dat letterlijk iedere cel in je lichaam nodig heeft. Een snelle gezonde winst.

4. Adem!

Het kan overweldigend zijn om de steeds toenemende to-do lijst in je hoofd te beheren. Stop daar even mee, neem een korte pauze en haal een paar keer diep adem. Misschien heb je niet ineens het inzicht van de Dalai Lama, maar je zult objectiever kijken naar je wat je aan het doen bent en beter zien welke taken je verder helpen naar je doel.

5. Vrienden zijn voor altijd

Wanneer we veel werken en ons focussen op verandering, kunnen we ons geïsoleerd en eenzaam voelen. En dat maakt het moeilijk om door te gaan.
Bel even iemand op en vraag hoe het met hem of haar gaat. Dat zal u eraan herinneren dat je niet op een eiland en dat is een grote overwinning dat we allemaal regelmatig nodig hebben.

6. Neem pauze

Als je het gevoel hebt dat je wilt stoppen helpt het als je er even afstand van neemt. Pak even wat rust! Ga naar het park of lees je favoriete magazine. Even je gedachten verzetten en ontspannen.

7. Geef je familie wat aandacht

Je familie vergeet je weleens wanneer je veel werkt en een grote focus hebt op je doel. Het is niet goed, maar het is vrij normaal in zo’n drukke tijd.
Dus stuur je moeder, je vader, je partner, je broer of zus of je kind een lieve tekst. Vertel ze dat je aan hen dacht en zo blij bent met ze. Dat is het. Het zal minder dan een minuut duren en een goed gevoel geven. Ook bij hen!

8. Denk ook even aan het milieu

Iedereen vindt duurzaamheid een goede ontwikkeling. Draag er ook aan bij! Ga bijvoorbeeld items recyclen of het afval scheiden. Hele kleine acties die je een positief gevoel geven; ook jij draagt je steentje bij.

9. Ruim op

Men zegt dat je aan een huis of kantoor van iemand de mentale gesteldheid kunt aflezen. Wanneer je de ruimte opruimt, maak je ook je hoofd leger en overzichtelijker. Ruim dus op! Je ervaart meer controle en helderheid.

10. Wildcard

Stel jezelf de volgende vragen:

  1. Wat heb je morgen nodig om weer een stap dichter bij je doel te komen?
  2. Wat kun je vandaag doen om morgen beter te kunnen presteren?

 

Conclusie

Geniet van succes, ook al zijn het kleine overwinningen. In plaats van de weg te zien als een grote tocht door de woestijn kun je er ook naar kijken als een toernooi met diverse wedstrijden. Je moet honderden wedstrijden winnen om kampioen te worden, vier ze allemaal.  Voor je het weet, hijs je de vlag en vier je het persoonlijke kampioenschap.

Bedankt voor het lezen van dit artikel. Zet ‘m op, wij geloven in je!